Місто

Анонс «Теми дня» на Житомир.info: Чи вдалося владі зацікавити і водночас «розвантажити» школяра?

14 November 2017, 11:03

Створення сучасних медіатек, лабораторій для занять фізикою, хімією, біологією у навчальних закладах з одного боку та «розвантаження» школяра шляхом контролю обсягів домашнього завдання з іншого – такий підхід взяла на озброєння влада Житомира.

На початку жовтня управління освіти видало наказ про дотримання вимог щодо обсягу домашніх завдань учнів житомирських шкіл. Зокрема, керівникам шкіл міста пропонувалося взяти до уваги, що у 1 класі домашні завдання не задаються, а в 2-4 класах обсяг домашніх завдань з усіх предметів має бути таким, щоб витрати часу на їх виконання не перевищували поставлені ліміти (у 2 класі – 45 хвилин; у 3 класі – 1 год. 10 хв; в 4 класі – 1,5 години).

Учнів житомирських шкіл анкетували на завантаженість домашніми завданнями, про що Житомир.info повідомляли читачі. Зокрема, їм пропонували відповісти на запитання, скільки часу вони витрачають на виконання домашніх завдань, які гуртки та секції відвідують та чи втомлюються на уроках.

Зі слів заступника начальника управління освіти Раїси Кошевич, з числа освітян створили робочу групу, яка довела зловживання дитячим часом для виконання домашніх робіт. Тож вже 9 листопада в управлінні освіти Житомирської міськради провели майстер-клас для батьків.

Тож, чи вдалося «розвантажити» школяра на практиці і чи стали більше діти цікавитися наукою? Про це говоритимемо в прямому ефірі з заступником міського голови Матвієм Хреновим.

Початок ефіру 14:00.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі