Влада

Членів житомирського виконкому обурюють несумлінні підрядники, через яких у дитсадках мерзнуть діти

15 November 2017, 16:29

Під час засідання виконкому в середу 15 листопада обговорювали ситуацію, яка виникла у дитячих садочках, де вчасно не встановили системи опалення та не завершили утеплення приміщень.

До в.о. начальника управління капітального будівництва звернувся член виконкому Руслан Годований. Його обурило навіть не те, що в дитячих садках зараз низька температура, а те, що такі випадки не поодинокі. Ба більше – в подібних скандалах постійно фігурують одні й ті самі компанії.


«Я розумію, що після частини виконаних робіт, жодна нормальна компанія не хоче братись, бо незрозуміло що фактично є. І я розумію, що єдине ваше сьогодні завдання, це в найкоротші терміни закінчити це. Іншого виходу зараз немає. Я зараз не буду називати компанії, ви без мене їх знаєте, але яким чином зараз відбувається: компанії роками порушують умови праці з міською радою, завтра виграють тендер і ми його затверджуємо. Чому ми не виписуємо в тендерній документації: «якщо ти хоча б один раз порушив серйозні умови…»? Та нехай вони в суд ідуть, в антимонопольний комітет, але не брати їх! Я не буду нікого називати, втім з року в рік певні компанії порушують всі можливі умови і після цього виграють тендери. І знову займаються тим самим», - обурився член виконавчого комітету Руслан Годований.

Щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому, за словами в.о. начальника УКБ В’ячеслава Глазунова, замовники робіт вживатимуть усіх можливих заходів.
«Ми вже внесли зміни і в тендерну нашу пропозицію, ми внесли зміни в договори з підрядниками спільно з юридичним департаментом. Вже в нас є залогова застава підрядника. Перед тим як розпочати роботи, вони на наших рахунках залишають гарантійний внесок. Але так сталось, що ці підрядники, про яких ми говоримо, вони так готуються до цих тендерних торгів, що навіть коли ми робили запити в податкову про борги, то все в них відсутнє. Все погоджено, всі дозволи з охорони праці…», - відповів Глазунов.

Членів виконкому також зацікавило, яку саме відповідальність понесе підрядник.
«Якщо береться підрядник, йому дається певна робота на певний термін (обов’язково вказується термін виконання робіт), то там ставляться також і санкції. Якщо він своєчасно не виконав роботи, то він сплачує певну пеню і штраф. І робиться додаткова угода. Чи були по цьому питанню додаткові угоди і які санкції?», - допитувався член виконавчого комітету  Владислав Воробйов.

За словами заступника Житомирського міського голови Матвія Хренова, всі передбачені договорами санкції будуть обов’язково застосовані до підрядника.
«Якщо взяти і відняти те, що почався опалювальний сезон, взявши тільки фінансову сторону, то інтереси міста тут враховані. Але, на жаль, через його неякісні та невчасно виконані роботи є проблема в дитячих садочках. Тобто, і по договорах, і по санкціях ми все робимо, але результату, окрім морального задоволення, на жаль воно не дає», - сказав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Нагадаємо, 14 листопада читачі повідомили Житомир.info, що у житомирському дитсадку №56, який знаходиться на вулиці Гагаріна, вдень температура в приміщеннях не перевищувала +16 градусів, у кранах була крижана вода, а дитячі ліжка холодними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі