Місто

Житомиряни скаржаться на погану якість води, а у міськраді запевняють – відхилень не виявлено

20 November 2017, 15:55

За результатами досліджень, відхилень від норм у міській воді в Житомирі не виявлено. Питання якості води знаходиться на постійному контролі КП «Житомирводоканал».

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Серія Кондратюка на петицію щодо якості води в обласному центрі

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Олександра Анатолійовича Рудьковського була опублікована на сайті Житомирської міськради 23 серпня 2017 року, і ввечері 9 жовтня отримала необхідну кількість голосів.

«За останні тижні, напевно, кожен із нас зіштовхнуся з погіршенням якості води у наших кранах, яку постачає КП ЖИТОМИРВОДОКАНАЛ. Хочу зазначити, якщо раніше, воду просто було не бажано пити, то тепер нею, навіть, неможливо здійснити основні гігієнічні процедури (миття рук, посуду тощо) через те, що вона, вибачте, смердить каналізацією. Тому, прошу всіх небайдужих громадян підтримати наступні мої пропозиції.

1. Відрядити делегацію на КП ЖИТОМИРВОДОКАНАЛ з виконкому та фахових спеціалістів (бажано з інших регіонів України) для перевірки на відповідність нормам якості технологічного процесу очищення води.

2. Організувати експертизу у різних районах міста води з під крану на відповідність нормам та стандартам.

3. За результатами перевірки та експертизи, здійснити публічну доповідь громадскості міста про стан справ з якістю води.

4. Якщо працівники Кп Житомирводоканалу допустили порушень, то оформити заяву-звернення до органів прокуратури щодо порушення справи щодо отруєння жителів міста.

5. Вжити заходів, щодо недопущення такої ситуації зі станом води.

Хочу також наголосити, що за надання нам води ми платимо далеко не копійки, то, шановна наша влада міста, НАДАЙТЕ нам відповідну якість цього товару. ПРОШУ всіх небайдужих підтримати моє звернення! Чим швидше наберемо мін необхідну кількість, тим швидше зрушимо з місця дану проблему. Дякую!», - йдеться в тексті петиції.

 «Ваше звернення щодо якості питної води, що постачає КП «Житомир-водоканал» за період серпень-жовтень поточного року, розглянуто. Дійсно у літні періоди останніх років, особливо у липні серпні коли температура зовнішнього повітря сягає позначки +350С рівень води у водосховищах значно знижується. У місцях мілководь збільшується кількість водоростей, знижується вміст кисню та, як наслідок проходять процеси загнивання, при цьому збільшується каламутність, кольоровість, вміст марганцю, присмаки, запахи.

В цей час водосховище «Відсічне», що є єдиним джерелом водопостачання, по якості води не відповідає І класу, як було передбачено проектом будівництва, тобто 50 років тому. На сьогодні водосховище «Відсічне» по деяких показниках якості води відноситься до 3-го – 4-го класу. Тому постала гостра необхідність у будівництві нових споруд, нової технології очистки води, яка б справилась з існуючою у водосховищі якістю води.

В даний час між КП «Житомирводоканал» та Світовим банком підписані угоди про позику. На сьогодні вже розроблені проектні рішення, що ретельно вивчалися відповідними фахівцями, вченими, проектантами України та інших країн у продовж 2-х років.

Головною метою проекту є реконструкція водопровідних та каналізаційних очисних споруд з метою досягнення нормативного ступеню очистки води та стічних вод за рахунок впровадження енергоефективних технологій, реконструкція водопровідних насосних станцій для створення ефективної системи транспортування води, а також заміна аварійних ділянок водопровідних мереж для зменшення втрат води.

В даний час підготовлено відповідні пропозиції для проведення тендерних закупівель. Будівництво очисних споруд водопроводу планується розпочати у 2018 році.

Одночасно інформуємо, що з метою забезпечення споживачів питною водою у відповідності до санітарних норм ДСаНПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною» КП «Житомир-водоканал» проведені роботи з заміни на усіх фільтрах фільтруючого матеріалу «Цеоліт». Частково замінена на технології очистки води запірна регулююча арматура, відремонтовано ротори та замінено обмотки електродвигунів на блоці повторного використання промивної води.

У квітні та серпні поточного року здійснено промивання та дезінфекцію водогонів сирої води, очисних водопровідних споруд, резервуарів питної води та міської водопровідної мережі. Проведено санітарно-профілактичні заходи на водоприймальних спорудах із залученням водолазів.

КП «Житомирводоканал» застосовуються найкращі в Україні реагенти, які спеціально підібрані фахівцями лабораторії і дозуються згідно пробних досліджень. Кожну годину ведеться контроль по знезараженню питної води.

Не менше п’яти раз на добу здійснюється контроль якості води по різних показниках та технологічних етапах очищення та резервуарах чистої води, згідно санітарних норм. Одночасно інформуємо, що у разі надходження на диспетчерську службу водопостачального підприємства інформації стосовно якості води, працівники лабораторії невідкладно здійснюють виїзди до заявників для відбору проб води безпосередньо у помешканнях споживачів для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Жодного разу не зафіксовано звернень мешканців міста до лікувальних закладів зі скаргами на погіршення стану здоров’я через не якісне водопостачання. В додатку надаємо результати хімічних аналізів з резервуарів питної води за серпень-жовтень 2017 року та Протокол дослідження якості питної води проби яких відібрані у різних районах міста, які проведені КП «Житомир-водоканал» спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області та Управління Держпродспоживслужби м. Житомира. За результатами досліджень відхилень від ДСаНПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною» не виявлено. Питання якості води знаходиться на постійному контролі КП «Житомирводоканал», - йдеться у відповіді заступника мера. 

Як повідомляв Житомир.info, якість водопровідної води – це тема, яка у вересні 2016 року хвилювала чи не кожного житомирянина. Інтернет-користувачі обурювалися у соцмережах, обговорюючи її нестерпний запах та викладали фото брудної води, яка тече з крану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі