Місто

Поки комунальники шукають причину руйнування будинку на Троянівській, людям пропонують пожити в готелі «Житомир»

21 November 2017, 13:17

Перекрита дорога, багато техніки та комунальників – навколо будинку по вул. Троянівській,13/1 проводять ремонтні роботи, аби з’ясувати, що стало причиною тріщин, через які 8 родин були змушені залишити свої оселі.

«Все починалося з тривіальної ситуації - пропала вода в житловому будинку, в якому проживає 21 особа. Це 8-квартирний будинок 2-поверховий. При виїзді водоканалу порив відразу знайти не змогли», - розповів заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Він також зазначив, що будинок, який звели 60 років тому, на баланс міста передали з балансу Житомирського пивзаводу, але не надавши документації внутрішніх і зовнішніх підводних мереж. Це, за його словами, ускладнило роботи.

«У будь-якому випадки водоканал знайшов колодязь, який був заасфальтований на глибині півметра під дорогою, і був перекритий сам будинок від холодної води. 19 числа сталася розкопка, коли розкопали, порив теж не був виявлений, але ґрунт біля будинку був сильно зволожений. Засипали знову розкопки, і зайнялися можливістю пошуку інших витоків. У цей момент будинок дав тріщину. У неділю були поставлені маяки на тріщини і запропонували людям покинути приміщення. Також були відключені всі комунікації як електрика, газ. Люди переїхали до родичів. Сьогодні ситуація непроста триває. Ми другий день спостерігаємо, що маяки показують нам приблизно 1 мм розходження тріщини. Ми паралельно провели комісію технічного обстеження будинку, сьогодні замовлено проект виконання капітального ремонту, реконструкції для того, щоб цей будинок привести в житловий стан. Я сподіваюся, що найближчим часом проект буде готовий і ми приступимо саме до посилення цього об'єкта для того, щоб люди могли повернутися в свої квартири», - сказав Сергій Кондратюк.

За його словами, нині роботи тривають, втім причини руйнування будинку наразі не з’ясували.

«Тим жителям, які переселилися до своїх родичів, ми готові також надати їм приміщення в нашому готелі «Житомир». Як тільки буде готовий проект, міська влада обов'язково виділить гроші для того, щоб відремонтувати капітально цей будинок», - сказав заступник міського голови.

Сергій Кондратюк запевнив, що майну, яке залишилося у квартирах, нічого не загрожує, оскільки у нічний час за будинком наглядають поліцейські, які патрулюють район.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі