Влада

Влада Житомира вирішила ліквідувати ще одне КП та припинити випуск газети «Місто»

1 December 2017, 10:29

Міська влада вирішила ліквідувати комунальне підприємство «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради».

Відповідний проект рішення сесії 1 грудня опублікований на сайті міської ради.

«На підставі статті 143 Конституції України, пункту 30 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Цивільного та Господарського кодексів України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» міська рада вирішила припинити комунальне підприємство «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради» шляхом ліквідації. Встановити двомісячний строк для заявлення кредиторами вимог з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення підприємства. Затвердити склад ліквідаційної комісії комунального підприємства «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради» згідно із додатком», - зазначається у проекті рішення.

Ліквідаційній комісії має провести ліквідацію підприємства впродовж 3-х місяців з дати прийняття рішення про ліквідацію КП.

У разі прийняття, контролювати виконання рішення буде секретар міської ради Наталія Чиж.

Житомир.info: Влада Житомира вирішила ліквідувати ще одне КП та припинити випуск газети «Місто»

Розробники проекту рішення вважають, що не варто витрачати бюджетні кошти на випуск щотижневої газети з невеликим тиражем та 15-хвилинні випуски місцевих новин на дротовому радіо. Комунальну газету вирішили не роздержавлювати, а ліквідувати.

«Проект рішення підготовлений з урахуванням того, що фінансова підтримка цього комунального підприємства (у 2016 році – 1 млн 182 тис. грн, у 2017 – 1 млн 257 тис. грн) забезпечує лише незначну частину населення міста відповідним інформаційним продуктом. Зокрема, щотижневий тираж газети – 10 тис. примірників, а кількість слухачів міського радіо не перевищує 10 тисяч громадян. Сподіваємося на підтримку депутатів, які проголосують за цей проект рішення. У майбутньому плануємо поширювати інформацію про роботу міської ради, її виконавчого комітету через інші засоби масової інформації», - сказала в коментарі Житомир.infoначальник управління по зв’язках з громадськістю Ольга Приходченко.

За її словами, зараз в ІВЦ працює 11 людей, всі вони будуть попереджені про звільнення.

Нагадаємо, на початку липня цього року мер Сергій Сухомлин призначив Віктора Шуляра директором комунального підприємства «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради»: контракт з ним укладений на термін з 5 липня 2017 року по 05 липня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року під час презентації фінплану цього комунального підприємства на 2017 рік мер говорив про можливе роздержавлення газети «Місто».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі