Події

Житомирські екологи впіймали «підприємців», які трактором перевозили зрубані для продажу сосни

8 December 2017, 11:26

За декілька тижнів до Нового року підприємливі жителі Житомирської області заготовили сосни для продажу та перевозили їх трактором. Проте, рейдова бригада екологів їх впіймала.

Про це інформує прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«Державною екологічною інспекцією у Житомирській області розпочато сезон «полювання» стосовно осіб, які мають бажання легкої наживи, шляхом вирубування та реалізації новорічних дерев. Зокрема, правопорушники не заставили себе довго чекати. 7 грудня поточного року рейдовою групою Держекоінспекції на землях запасу Слобідської сільської ради Малинського району, «на гарячому» впіймано чотирьох осіб, які заготовляли зелені красуні – сосни. Даних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та розраховано збитки заподіяні навколишньому природному середовищу. Державна екологічна інспекція у Житомирській області попереджає, у разі виявлення та встановлення незаконного добування хвойних дерев згідно ст. 65 КУпАП «Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка» посадові особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму від 119 до 204 грн., а громадяни від 85 до 170 грн», - йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією екологів, нараховуватимуться збитки за незаконно зрізані хвойні породи дерев в залежності від діаметра:

до 10 см – 355,23 грн.

від 10до 14 см – 625,88 грн.

від 14 до 18 см – 1606,99 грн.



Фото прес-служби Держекоінспекції у Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info,у Житомирській області цього річ має запрацювати 146 пунктів продажу ялинок. 17 листопада головний лісничий Ємільчинського держлісгоспу Олександр Мельниченко розповів, що підприємці з декількох міст України наперед замовляють житомирські сосни та ялинки. У 2015 році житомирські лісівники також продавала новорічні дерева в горщиках від 180 грн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: держекоінспекція ялинки дерева  
Матеріали по темі