Економіка

Варево, цепеліни, галки: житомирські дитсадки переходять на нове вдосконалене меню

13 December 2017, 09:37

З 1 січня 2018 року вихованців житомирських дитсадків годуватимуть більш різноманітними та корисними стравами.

Про це розповіли батькам вихованців ДНЗ №52 м. Житомира на загальних зборах 12 грудня.

Зокрема, батьки дізналися, що в меню стане менше хліба та молочних каш, зате більше яєць, рибних страв, зелені та корисних овочів. Ноу-хау стане поступове введення сала й часнику.

«Вводяться такі продукти, як сало, гарбуз, часник, петрушка. У новому меню будуть «зелені» бутерброди з петрушкою та сиром, страви з риби - рибні галки, рибне суфле. Також вводяться нові назви страв, наприклад, варево, цепеліни, мазанки, борщ по-бахматськи, юшка донецька, бігос. Практикуватимуться страви з гарбузи, які є дуже корисними, та різноманітні соуси з додаванням яблук», - розповіла медсестра дитсадка.

Батьки дізналися, що першими на нове меню перейшли 5 житомирських дитсадків, це стало можливим завдяки новому технологу з сучасним баченням та прогресивним підходом. Для батьків харчування не подорожчає.

«Однозначно, нове меню буде корисним, смачним та різноманітним. З досвіду інших садочків, діти не зразу звикнуть до нових страв і дещо недоїдатимуть порції, однак введення буде поступовим, і з допомогою батьків, мам, яких ми теж просимо готувати подібні страви, ми зможемо привчити дітей до корисної та цікавої їжі», - сказала завідувачка ДНЗ №52 Людмила Федорчук.

Заступник міського голови Житомира Матвій Хренов у коментарі Житомир.info сказав, що нове покращене меню презентуватимуть в міській раді наступного тижня.

«Поки не хотілось би нічого коментувати. Була пророблена велика робота, і всі результати ми офіційно представимо вже наступного тижня», - сказав заступник, який, крім іншого, курує питання освіти.

Чим годують дітей у шкільних їдальнях Житомира, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 батьків житомирських дітей пропонували заповнити анкету стосовно якості харчування дітей. На початку 2017 року в управлінні освіти зазначали, що поки не підніматимуть плату



Меню на 13 та 14 грудня в дитсадку №52

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Освіта садочок харчування 
Матеріали по темі