Влада

На 2018 рік зарплати медичних працівників Житомира недофінансовані на три місяці, - в.о. директора фіндепартаменту

14 December 2017, 14:06

У наступному році знову будуть проблеми через недофінансування зарплат медичних та педагогічних працівників Житомира, але місто отримає додаткові 57 млн грн з обласної дотації.

Про це говорила на позачерговому засіданні міськвиконкому 14 грудня.

«Ми ще будемо розглядати бюджет на 2018 рік, там є дефіцит бюджету по заробітній платі медичним працівникам на наступний рік, по освіті досить велика суму. Але вже в проекті бюджету області на 2018 рік передбачена субвенція 57 мільйонів додатково місту Житомиру на зарплату медичним працівникам і освітянам. Це завдяки позиції Асоціації міст. Ця субвенція була і в цьому році, але там обласні центри в постанові Кабміну по розподілу цієї субвенції не були враховані. Але цієї суми буде не достатньо для того, щоб покрити дефіцит на наступний рік, будемо вирішувати цю проблему поступово», - пояснив мер Житомира Сергій Сухомлин.

В.о. директора департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук під час презентації проекту міського бюджету на 2018 рік наголосила, що недостатність по заробітній платі медикам на наступний рік становить 3 місячних фонди.

«Ми знову маємо проблему, як і у поточному році, по закладах охорони здоровя та освіти. Недостатність по середній освіті, виходячи із необхідності фінансування зарплати педпрацівників, складає 84,6 млн грн. але ми очікуємо додаткові кошти від області – 44,6 млн грн. Недостатність по галузі охорони здоров’я становить три місячних фонди, або 82,4 млн грн. Ми додатково, після другого читання (держбюджету), отримали фінансування на первинну ланку медицини у розмірі 35 млн грн для забезпечення фінансування до 1 липня, і, відповідно, 2,5 млн грн на вторинну ланку. Тобто з 82,4 млн грн ми зменшуємо недостатність до 80 мільйонів і отримуємо ще 13,3 млн грн від області. Ми очікуємо, що зобов’язання держави будуть максимально покриті за рахунок державного бюджету і ми, так як і в потомному році, мінімально в разі необхідності будемо використовувати власний ресурс міста», - сказала Діна Прохорчук.

Як повідомляв Житомир.info, 14 грудня терміново зібрали позачергове засідання міськвиконкому, бо надійшла субвенція на зарплату медичним працівникам.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медицина зарплата медикам 
Матеріали по темі