Влада

Житомирська область займає 1 місце у рейтингу з формування ОТГ

15 December 2017, 16:39

Житомирська область займає перше місце у загальному рейтингу щодо формування об’єднаних територіальних громад серед областей України.

Про це на своїй сторінці у Facebook 15 грудня написав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Гарна новина під кінець тижня! 1 місце займає наша область у рейтингу з формування ОТГ. Досягли майже 60% площі покриття території Житомирщини об’єднаними громадами. Тримаємо марку», - написав Ігор Гундич.

Мінрегіон оприлюднив оновлений моніторинг процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.

За даними моніторингу, в Україні створено 692 об’єднаних територіальних громад, з яких в 51 ОТГ перші вибори відбудуться 24 грудня цього року, а 27 ОТГ очікують призначення виборів від Центральної виборчої комісії.

Загалом вже об’єдналися 3247 місцевих рад – майже третина від загальної кількості сільських, селищних міських рад, які функціонували до початку процесу об’єднання. В об’єднаних громадах мешкає вже близько 6 млн жителів. Середня чисельність мешканців ОТГ – 8760 осіб.

П’ятірка областей - лідерів у формуванні об’єднаних громад виглядає наступним чином:

Житомирська,

Хмельницька,

Чернігівська,

Дніпропетровська,

Волинська.

У прес-службі Житомирської ОДА Житомир.info пояснили, що це загальний рейтинг, який вираховується з декількох критеріїв, які зазначені в таблиці.


Фото зі сторінки у Facebook Ігоря Гундича

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2017 року п’ятірка лідерів виглядала так: Житомирська, Дніпропетровська, Волинська, Хмельницька, Чернігівська області.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: децентралізація 
Матеріали по темі