Економіка

Житомирські податківці перед Новим роком нагадали, які подарунки оподатковуються

22 December 2017, 11:34

Відповідно до статті 165 Податкового кодексу України вартість подарунка, що не перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, не є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

У 2017 році це 800 гривень на місяць, - нагадав 21 грудня сектор зв’язків з громадськістю головного управління ДФС у Житомирській області.

«Тобто, якщо в цьому році вартість подарунка, який надається роботодавцем працівнику не перевищує 800 грн, то його вартість не є об'єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб. Якщо вартість подарунка більша вказаного розміру, сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб як додаткове благо за ставкою податку - 18 відсотків та військовим збором1,5 відсотка», - йдеться в повідомлення.

У Податковому розрахунку за формою №1ДФ вартість подарунків, які не оподатковуються податком на доходи, відображається за ознакою доходу «160», а суми перевищення, з яких утримуються податки – «126», - нагадують податківці.

Чи знають житомиряни, скільки податків сплачують щомісяця і на що витрачаються ці гроші, читайте тут.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податки дфс 
Матеріали по темі