Влада

Голова Житомирської ОДА вимагає звітів про розчищення доріг не на «папірцях», а по телефону з об’їзду доріг

21 December 2017, 09:16

Голова ОДА Ігор Гундич не задоволений якістю розчищення доріг від снігу на Житомирщині.

Про це 20 грудня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Попередження отримали відповідальні за це керівники структур. Для того, аби ситуація була завжди на контролі, на Житомирщині за кожною дорогою державного значення, де найбільший транспортний рух, на зимовий період будуть закріплені відповідальні особи та спецтехніка. Це допоможе швидко та якісно врегульовувати ситуації із заторами та станом проїжджої полоси під час сильних снігопадів», - інформує ОДА.

Таке доручення дав 20 грудня, голова облдержадміністрації Ігор Гундич керівникам управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму, облавтодору та служби автомобільних доріг.

«До кінця тижня надаєте мені перелік доріг державного значення, де рух транспорту найбільший, і відповідальних осіб, закріплених за цими дорогами, та перелік техніки, яка може бути задіяна. Під час снігопадів ці люди мають бути на дорогах, не тільки моніторити їх стан, а й організовувати процес розчищення належним чином, не допускати утворення заторів та у разі потреби швидко залучати додаткову допомогу підприємств, МНС, військових», – дав доручення профільним службам керівник області Ігор Гундич.

Голова ОДА підкреслив, що тепер доповідати про прибирання доріг керівники служби, облавтодору та профільного управління будуть не із кабінетів, а під час особистих об’їздів.

«Під час снігопадів та складних погодних умов ви маєте бути не в кабінетах, а на виїздах, безпосередньо на дорогах. Аби самим розуміти, як там зараз водіям, і врегульовувати ситуацію. Про те, як посипані і розчищені дороги, будете доповідати мені не папірцями, а в телефонному режимі з об’їзду доріг», – попередив Ігор Гундич.

Нагадаємо, 18 грудня мерія Житомирі заявила про обмеження руху для вантажного та великогабаритного транспорту в межах міста, а 19 грудня обмеження ввели на трасі Київ-Чоп.

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня на кордоні між Житомирською на Вінницькою областями утворився багатокілометровий затор. Служба автодоріг нагадала, що, відповідно до державних стандартів, позаміські шляхи повинні бути повністю розчищені від снігу не пізніше, ніж через 8 годин після снігопаду. 20 грудня САД повідомила про відновлення руху вантажівок по трасі Київ-Чоп в межах області.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дороги прибирання снігу Гундич ОДА 
Матеріали по темі