Місто

Навіщо святкувати, якщо таке горе: житомиряни з розумінням поставилися до непишного запалення головної ялинки міста

19 December 2017, 20:20

У Житомирі без урочистостей та запланованого театралізованого видовища запалили головну ялинку. Святкування перенесли через загибель 24-річного бійця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Артема Гульцьо. Страшна звістка із зони АТО прийшла вранці.

«Дійсно, сьогодні день святого Миколая. Але сьогодні загинув житомирянин, залишилося двоє маленьких дітей, тому сьогодні всі заходи, пов'язані з відкриттям ялинки, з офіційним стартом новорічних свят ми скасували, відклали. Тому що ми не маємо права влаштовувати свято, концерт і гуляння, коли в Житомир прийшло таке горе», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

За попередньою інформацією, контрактник підірвався на розтяжці. У загиблого залишилися батьки, дружина та двоє маленьких синів.

Житомиряни, які на площі Корольова дізналися про перенесення святкувань і причину жалоби, з розумінням поставилися до такого рішення та висловлювали співчуття родини загиблого.

«Правильно, на мою думку. Бо навіщо святкувати, якщо таке горе», - сказав Сергій Козлітін.

«Це є трагедія всієї України. Позитивно ставимося, що відмінили, співчуваємо обов’язково, бо ми ходили в садочок, чекали тата одного нашого, а його привезли на майдан Корольова. Так що ми співчуваємо, нам це горе дуже близько», - зазначила житомирнка Марія Савлук.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 19 грудня в центрі Житомира увімкнули святкову ілюмінацію. Фоторепортаж з відкриття головної ялинки та Різдвяного ярмарку дивіться тут.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: свято ялинка ато  
Матеріали по темі