Суспільство

​Новостворений рибоохоронний патруль прозвітував за 7 місяців роботи: працюють в рази ефективніше, ніж Житомиррибохорона

26 December 2017, 11:46

За 7 місяців роботи новостворений рибоохоронний патруль зафіксував на 40% більше порушень та нарахував у п’ять разів більше збитків, ніж стара Житомиррибоохорона за такий же період.

Про це повідомляє прес-служба Держрибагенства України.

«Якщо порівняти цей період, а саме 7 місяців роботи Житомирського рибоохоронного патруля, з минулою структурою - Житомиррибоохороною (також за 7 місяців), то показники роботи говорять самі за себе. Всього Житомирським рибоохоронним патрулем проведено 237 рейдів, які проводилися по всій території області. Під час рейдів виявлено 716 порушень правил рибальства (432 – Житомиррибоохороною), що на 40% більше. Виявлено 221 грубе порушення правил рибальства, це застосування заборонених знарять та засобів лову, (126 – Житомиррибоохороною), що на 43% більше. За продаж водних біоресурсів без належних документів, як правило це торгівля браконьєрською рибою, Житомирський рибоохоронний патруль склав 78 протоколів (18 – Житомиррибоохороною), що на 77% більше», – йдеться у повідомленні.

Крім того, за 7 місяців роботи патрульні нарахували 281 091 грн збитків, спричинених правопорушниками, що на 79% більше, ніж нараховано старим управлінням за такий же період (58 887 грн).

За продаж, зберігання заборонених знарядь лову складено 35 протоколів. У той час, як Житомиррибоохорона склала лише 1 протокол.

«Тільки по двох випадках у правопорушників Житомирським рибоохоронним патрулем вилучено 110 сіток, які могли б потрапити до рук браконьєрів! Всі ці сітки за рішенням суду було знищено», – інформують у прес-службі.

Правопорушники вже сплатили штрафів на суму 38 990 грн. Але ця цифра є неостаточною, адже справи досі розглядаються у суді.

«Для порівняння, за протоколами Житомиррибоохорони з правопорушників остаточно стягнуто штрафів лише на суму 21 175 грн», – повідомляють у відомстві.

За цей час Житомирський рибоохоронний патруль вилучив 39 човнів (5 – Житомиррибоохорона) та 1448 заборонених знарядь лову, що майже втричі більше ніж Житомиррибоохороною (502).

«Двічі за сім місяців роботи проводилося знищення заборонених знарядь лову. Це відбувалося в присутності представників громадськості та телебачення. Загалом знищено 898 одиниць заборонених знарядь лову (сітки, ятера, раколовки, заборчики), з яких тільки сіток, загальною протяжністю 38 км. Залишки вилученого чекають рішень судів та також будуть знищені. Вилучено 1678 кг водних біоресурсів (438 – Житомиррибоохороною). Вилучена риба за рішенням суду, у відповідності до законодавства передається, із складанням відповідних документів, закладам соціального захисту населення та військовим формуванням, які захищають нашу державу у зоні АТО», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі також зазначають, що у Державному агентстві рибного господарства України вирішили виділити рибоохоронному патрулю сучасний моторний човен, який дозволить працювати ще ефективніше.

Нагадаємо, з 7 червня 2017 року у Житомирській області почала діяти нова структура, яка прийшла на зміну Житомиррибоохороні, – Житомирський рибоохоронний патруль.

Житомирський рибоохоронний патруль просить усіх небайдужих громадян повідомляти про порушення Правил рибальства чи незаконного збуту водних біоресурсів, продажу заборонених знарядь лову на телефон «гарячої» лінії: (0412)24-57-81, 0674146074.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді Житомирський рибоохоронний патруль в Хорошеві двічі затримував чоловіка, який торгував рибою без документів.




Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохоронний патруль Житомиррибохорона рейди звіт 
Матеріали по темі