Місто

Влада Житомира за 0,5 млн грн продала офіс у «Будинку працелюбства» на Хлібній

27 December 2017, 11:04

Житомирське товариство «БЛАГО-ВЕСТ» за 524 тисячі гривень викупило частину приміщення в будівлі на вулиці Хлібній, 19 (колишній «Будинок працелюбства» - ред.), яка є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Оголошення про продаж об’єкту нерухомості комунальної власності 26 грудня опублікував сайт Житомирської міськради.

«Нежитлове приміщення (розташоване в будинку, що є пам’яткою архітектури місцевого значення) загальною площею 65,0 м² за адресою: м. Житомир, вул. Хлібна, 19 приватизоване 21 грудня 2017 року товариством з обмеженою відповідальністю «БЛАГО-ВЕСТ». Ціна продажу приміщення - 524 832 грн 00 коп. (в т.ч. ПДВ – 87 472 грн 00 коп.)»; - йдеться у повідомленні.

У переліку орендарів, які подали документи на приватизацію нерухомого майна в Житомирі, є дані про те, що приміщення площею 65 «квадратів» - це офіс, який ТОВ «БЛАГО-ВЕСТ» орендує з 2014 року. У 2016 році товариство заплатило за оренду цього приміщення 107,5 тис. грн та зробило в ньому поліпшення на 48 тис. грн.

Нагадаємо, за адресою вулиця Хлібна, 19 в районі Житнього ринку колись розміщувався Будинок працелюбства, де безхатченки могли отримати притулок і ночівлю, підлітки - навчитися якомусь ремеслу, а бідняки - трохи підзаробити. Улітку 2016 року рекламні конструкції на цьому будинку збиралися демонтувати. У вересні 2016-го тодішня голова облради Анжеліка Лабунська створила робочу групу «з огляду приміщень будівель по вул. Хлібній, 19, та вул. В. Бердичівській, 15/1, з метою відновлення їх та збереження в належному стані».

У березні 2017 року робоча група Житомирської облради збиралася рекомендувати розірвати договір з орендарем будівлі по Хлібній, 19 та оголосити конкурс на оренду з пропозицією поліпшити майно з метою відновлення та збереження пам’ятки архітектури в належному стані.

Колишній "Будинок працелюбства" на Хлібній:

Крім будівлі на Хлібній, влада Житомира продала ще одне комунальне приміщення – магазин на вулиці Ріхтера, 26. На гул-карті це магазин «Полісся-продукт» однойменної торговельної компанії.

«Приміщення магазину загальною площею 154,0 м² за адресою: м. Житомир, вул. Святослава Ріхтера, 26 приватизоване 21 грудня 2017 року товариством з обмеженою відповідальністю торгівельна компанія «Полісся-Продукт». Ціна продажу приміщення 1 449 756 грн 00 коп.», - інформує мерія.

Нагадаємо, нещодавно депутат Житомирської міської ради, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка, гендиректор ТОВ ТК «Полісся – Продукт» Олександр Ракович став власником приміщення магазину «Полісся – Продукт» по провулку Крилова, а до того викупив колишню заготівельну фабрику на Польовій і хоче взяти в оренду 0,4 га землі біля неї.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2017 року власники викупили приміщення «Львівської майстерні шоколаду» та аптеки в центрі міста, магазину на проспекті Миру та комунального приміщення по вулиці Гагаріна. У жовтні 2017 житомирський підприємець Євген Яремчук за 13 млн 620 тис. викупив триповерховий «будинок Трибеля» по вулиці Михайлівській, а в листопаді житомирські підприємці Яцюк і Бєлєнікін стали власниками приміщень на вулиці Гагаріна та Домбровського.

Магазин «Полісся-продукт» на Ріхтера, 26. Скріншоти з гул-карти:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: предприниматель выкуп коммунальное хозяйство мэрия приватизация  
Матеріали по темі