Суспільство

​Держпродспоживслужба у Житомирській області перевірила сімейні гуртожитки та зобов’язала повернути людям переплачені кошти

3 January 2018, 12:35

За зверненнями мешканців сімейних гуртожитків cектор контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби у Житомирській області влаштував 2 позапланові перевірки та виявив порушення при формуванні тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області 3 січня.

«Так, при нарахуванні плати підприємствами/установами надавачами послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (гуртожитків) завищувались тарифи за 1 кв. м. в місяць від 0,03 грн до 5,55 грн, за рахунок необґрунтованого включення до складу тарифу витрат за послуги вахтерів, завищення чисельності прибиральників, двірників і забезпечення їх надлишковим інвентарем, завищення витрат на канцелярські товари, тощо. Встановлено факт порушення при нарахуванні плати за комунальні послуги у разі не проживання людей в сімейномому гуртожитку. Надавачів послуг зобов’язано провести перерахунки та повернути споживачам зайво нараховані кошти в сумі 60,6тис. Грн», – йдеться у повідомленні.

Крім того, інспекторам ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області вдалося попередити обрахування споживачів на більш як півмільйона гривень. Суб’єкти господарювання отримали приписи та мають усунути виявлені порушення.

«Перевіркою встановлено факт оприлюднення з наміром подальшого встановлення органами місцевого самоврядування тарифу на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (для мешканців гуртожитку зі статусом сімейного) в розмірі 14,12 грн./1 кв.м. в місяць, який сформовано з врахуванням економічно необґрунтованих планових витрат. Проведеним економічним аналізом планових витрат встановлено, що обґрунтований розмір тарифу становить 4,77грн. / 1 кв.м. в місяць тобто на 9,35грн. менше. За результатом проведеної роботи ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області попереджено обрахування споживачів в сумі 558,0 тис.грн. в розрахунку на рік, відповідно зменшено частку бюджетного фінансування по пільгам і субсидіям», – інформують в управлінні.

Як повідомляв Житомир.info, Держпродспоживслужба допомогла жительці Житомирської області «відвоювати» кошти у сервісного центру.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка 
Матеріали по темі