Економіка

За рік орендна плата за землю в Житомирській області зросла на 15%, - ГУ Держгеокадастру

4 January 2018, 11:41

У 2017 році розмір орендної плати за користування землею в Житомирській області зріс на 15,4 % в порівнянні з 2016 роком.

Про це 3 січня повідомила прес-служба ГУ Держгеокадастру в Житомирській області.

«У 2017 році на земельних аукціонах, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області, реалізовано права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 410,8 гектарів. Стартова річна вартість за користування земельними ділянками становила 8% від нормативної грошової оцінки. За підсумками торгів розмір орендної плати по області зріс в середньому до 25,5% від нормативної грошової оцінки. У порівнянні з минулим роком, цей показник збільшився на 15,4% (у 2016 році – 10,1%)», - інформує управління.

За результатами земельних аукціонів, проведених головним управлінням Держгеокадастру в 2017 році, місцеві бюджети регіону щороку отримуватимуть 659,1 тис. гривень надходжень у вигляді орендної плати за користування землею.

Найбільший відсоток річної ставки орендної плати за підсумками торгів зафіксовано на рівні 42,3% від нормативної грошової оцінки. За земельну ділянку, розташовану на території Слободищенської сільської ради Бердичівського району, аграрій запропонував 215,3 тис. грн, що у понад 5 разів перевищило стартовий розмір орендної плати (40,7 тис. грн), - інформує прес-служба ГУ Держгеокадастру.

Довідка управління:

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Нагадаємо, нещодавно міністр юстиції Павло Петренко пояснив, як правильно оформити договір оренди землі, щоб уникнути проблем.

Як повідомляв Житомир.info, за 11 місяців 2017 року до місцевих бюджетів Житомирської області платниками податків перераховано 447 мільйонів 919 тисяч гривень плати за землю.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля оренда орендна плата земельні торги Держгеокадастр  
Матеріали по темі