Влада

У Бердичеві до свята Старого нового року планують відкрити відреставрований за 28 млн грн театр

9 January 2018, 16:25

Новий культурний об’єкт, який завершено у 2017 році за кошти ДФРР у Бердичеві, відкриють вже до кінця цього тижня.

Це анонсував голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, - повідомляє прес-служба.

«Починаємо 2018 рік із символів якісних змін – відкриємо культурний об’єкт, який потрібен не тільки Бердичеву, а й жителям області. Відреставрований театр зможе прийняти перших гостей вже цієї неділі, на Щедрий вечір», – повідомив керівник області Ігор Гундич.

Відреставрований театр зможе приймати по 420 гостей, у тому числі людей з особливими потребами – в культурному закладі облаштовані місця під візки.

Роботи над відновленням театру розпочалися у 2015 році і завершилися вкінці 2017 року за рахунок коштів ДФРР (15 млн.грн.) та співфінансування із місцевого бюджету. За цей час провели реконструкцію будівлі з урахуванням усіх вимог, оздобили фасади, зали, сцену, придбали і встановили необхідне звукове та світлове обладнання. Роботи проводилися з максимальним збереженням автентичності.

Також голова ОДА наголосив, що це не єдиний об’єкт, який завершено за кошти ДФРР у 2017 році і заплановано до відкриття на початку 2018 року.

У прес-службі Житомирської облдержадміністрації Житомир.info уточнили, що проектна вартість реконструкції театру 28 млн грн.

«З місцевого бюджету виділялося 9,9 млн грн на реконструкцію театру. Згодом додавали ще 2 млн грн із державного бюджету і 1,3 з місцевого. Тобто, загальна проектна вартість – 28,2 млн грн. До кінця цього тижня, 14 січня, театр планують відкрити», - сказала керівник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА Ольга Григор'єва.

Як повідомляв Житомир.info, фірма «Артхаус» з Житомира, яка ремонтує житомирський стадіон «Полісся», до 15 листопада 2017 року планувала завершити реставрацію та ремонт старого бердичівського театру на Європейській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гундич Бердичів театр реставрація  
Матеріали по темі