Влада

У Бердичеві відкрили відновлений столітній театр на Європейській

14 January 2018, 15:00

14 січня у Бердичеві урочисто відкрили відновлений Міський музично-драматичний театр на Європейській.

Фото з відкриття театру на своїй сторінці у Facebook виклав віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

«Вітаю всіх зі Святим Василем! Святковий день починаю на Житомирщині робочою поїздкою, у Бердичеві. Це автентичне історичне містечко, унікальність якого - в переплетінні трьох культур - української, польської, єврейської. На Старий Новий рік громаді Бердичева та глядачам відчиняє двері відроджений міський музично-драматичний театр, заснований 110 років тому. Це справжній #СимволЗмін для міста!», – написав Зубко.


У прес-службі Віце-прем’єр-міністра повідомили, що на реставрацію і відновлення театру спрямовано більше 31 млн грн. З них 19, 25 млн грн (61,7%) – кошти ДФРР, 10 млн грн (32,2%) – з міського бюджету, а також – 2 млн грн (6,1%) за рахунок субвенції місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток територій.

Відкривати театр у Бердичів також приїхали голова Житомирської облради Володимир Ширма та голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Починаємо рік – відкрили перший у 2018 році символ якісних змін! Бердичівський музично-драматичний театр на Європейській – це лише старт об‘єктів, які побачить Житомирщина цьогоріч. #НоваЖитомирщина – культурна», – написав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.


Довідково:

Будівля театру збудована 1908 року. У 20-х роках театр приймав Київську трупу Саксаганського, театр Л.Українки, Московський театр драми й комедії, Київський оперний театр, Ленінградське «Криве дзеркало», Московський «Корш».

У 1948-му тут грали спектаклі Київського театру ім. І.Франка за участю Наталії Ужвій, Амвросія Бучми, Гната Юри.

У 1959-му році Бердичівський пересувний український драматичний театр було ліквідовано.

Протягом 1959-2013 рр. тут був Будинок культури.

Нагадаємо, відкрити відреставрований театр у Бердичеві планували до свята Старого нового року.

Як повідомляв Житомир.info, житомирська фірма до кінця осені обіцяла закінчити реставрацію столітнього театру в Бердичеві.

Житомир.info

Фото зі сторінок Геннадія Зубка та Ігора Гундича

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зубко Бердичів театр дфрр 
Матеріали по темі