Влада

У Житомирському облавтодорі розповіли, скільки вже заплатили та скільки ще боргують своїм працівникам

16 January 2018, 17:32

Працівники дочірнього підприємства «Житомирський облавтодор», які місяць тому пікетували адмінбудівлю та перекривали дорогу в Житомирі, отримали зарплату з серпня по жовтень 2017 року.

Про це в коментарі Житомир.info 16 січня розповів перший заступник директора ДП «Житомирський облавтодор» Сергій Остапенко.

«На сьогодні ми практично розрахувалися з нашими працівниками в Житомирі та районах до жовтня включно. Основна заборгованість «висить» за листопад і грудень 2018 року. Так, на сьогоднішній день ми заборгували працівникам 8,2 млн грн чисто по зарплатах та ще більше 3 млн грн по відрахуванням із зарплат, загалом близько 12,4 млн грн. У грудні 2017 року було виплачено: за серпень – 3,2 млн грн, за вересень – 4,5 млн грн та за жовтень – 3,6 млн грн з податками. За жовтень ще боргуємо менше мільйона гривень», - розповів Сергій Остапенко.

З його слів, підприємство не є рентабельним, воно «проїдає» більше, ніж заробляє, тому нове керівництво збирається оптимізувати ДП.

«У такому вигляді, як воно зараз існує, це підприємство не може існувати. Воно має великі борги перед державою, постачальниками і працівниками структурних підрозділів. Ці борги накопичувалися роками. Через це з підприємства звільняються професіонали. Ми маємо порозуміння з фіскальною службою та облдержадміністрацією і працюємо в напрямку погашення заборгованості по зарплатам. Разом з тим і керівництво ДАК «Автомобільні дороги України», і наше підприємство «Житомирський облавтодор» працюємо над питанням реорганізації підприємства. Як вам відомо, з нового року в нас два замовники – Служба автодоріг і ОДА. Намагатимемось виплатити людям зароблене і до кінця року вийти на «нуль», - говорить перший заступник директора.

Нагадаємо, 22 грудня близько сотні працівників Житомирського облавтодору перекрили вулицю Перемоги в Житомирі, вимагаючи виплати заборгованої за 5 місяців зарплатні. До мітингувальників приїхало керівництво - тимчасово виконуючий обов’язки голови правління ДАК «Автомобільні дороги України» Роман Косинський, який запевнив, що кошти за півтора місяця вже пішли на рахунки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автодор облавтодор зарплата борги  
Матеріали по темі