Влада

​Служба автодоріг нагадала, що з нового року скаржитися на розбиті траси потрібно в Житомирську ОДА

16 January 2018, 13:09

З 1 січня 2018 року, як і планувалося, в підпорядкування Житомирської ОДА відійшло 948 шляхів місцевого значення, і лише 26 залишилося на балансі обласної Служби автодоріг (САД).

Про це 16 січня нагадала прес-служба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«Із 1 січня 2018 року відбулась передача автомобільних доріг загального користування місцевого значення зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України в управління місцевим органам влади (..). За більшість доріг в Житомирській області з 1 січня поточного року відповідає місцева влада. На балансі ж Служби автомобільних доріг у Житомирській області залишилося 26 шляхів державного значення (це шляхи міжнародні, національні, регіональні та територіальні), в підпорядкування Житомирської ОДА відійшло 948 шляхів місцевого значення», - інформує САД.

Такі зміни відбулися в рамках децентралізації та згідно з розпорядженням КМУ від 2 жовтня 2013 року №759-р «Про передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення», - нагадує Служба автодоріг.

«Розподіл коштів по областях пропорційний протяжності доріг, які перебувають на балансі ОДА , та здійснюватиметься за рахунок територіальних дорожніх фондів, які безпосередньо пов'язані з Дорожнім фондом. Отже, шановна громадо, усі звернення щодо покращення стану доріг обласних та районних вже варто адресувати Житомирській обласній державній адміністрації», - йдеться в публікації.

Телефон «гарячої лінії» управління дорожнього будівництва та інфраструктури при ЖОДА: 47-46-52.

Нагадаємо, для забезпечення сталого функціонування автомобільних доріг загального користування місцевого значення у межах Житомирської області роботи з їх утримання до 1 квітня 2018 виконуватиме Служба автодоріг.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 року голова ОДА своїм розпорядженням створив комісію з проведення децентралізації управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення. У 2018 році з дорожнього фонду планують виділити близько 600 млн грн на експлуатацію і ремонт місцевих доріг та більше 1 мільярда гривень на дороги державного значення в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога траса САД Служба автодоріг яма  
Матеріали по темі