Влада

У Житомирській облраді знову розглядали питання про бійців-добровольців, яке відклали через бійку

18 January 2018, 12:10

Чергове засідання комісії з визнання бійців-добровольців АТО відбулось в обласній раді 18 січня під керівництвом першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка за участі заступника голови обласної ради Максима Вілівчука та заступника голови обласної державної адміністрації Ярослава Лагути.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Члени комісії розглянули подання на двох кандидатур для визнання їх бійцями-добровольцями. Це Олег Чистяков та Володимир Новіковський. Комісія одноголосно ухвалила рішення визнати Олега Чистякова, який у складі батальйону «Айдар» брав безпосередню участь у бойових зіткненнях біля міста Щастя Луганської області та в охороні Луганської ТЕС, бійцем-добровольцем АТО. Щодо Володимира Новіковського, то його кандидатуру будуть знову розглядати на черговому засіданні після отримання усіх необхідних документів, що затвердженні Положенням про комісію про порядок визнання бійців-добровольців АТО», - йдеться у повідомленні.

Комісія з визнання бійців-добровольців АТО є дорадчим органом при обласній раді та облдержадміністрації. До її повноважень належить розгляд документів, заслуховування свідків, представників військових формувань, добровольчих батальйонів та громадських організацій, опрацювання наданих фото- та відео- підтверджень і прийняття відповідних рішень про визнання або відмову у визнанні бійців-добровольців АТО. Повноваження комісії тривають до врегулювання питання визнання статусу учасника бойових дій особам з числа бійців-добровольців АТО на законодавчому рівні.

Нагадаємо, 3 листопада минулого року засідання комісії закрили через бійку «айдарівців». Тоді також розглядали питання про визнання бійцями-добровольцями Олега Чистякова та Володимира Новіковського: суперечка була з приводу саме Новіковського – воював він, чи не воював.

Як повідомляв Житомир.info, спільне розпорядження про створення комісія з визнання бійців-добровольців АТО 5 липня 2017 року підписали голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма. 11 липня відбулося перше засідання новоствореної комісії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комісія облрада АТО Айдар  
Матеріали по темі