Здоров'я

Кошти для програми «Доступні ліки» в Житомирській області до розпорядників надійдуть до 26 січня

23 January 2018, 10:07

З усієї України надходять повідомлення, що люди не можуть отримати препарати за програмою «Доступні ліки». Лікарі не видають рецепти, а аптеки – ліки, кажучи, що немає фінансування. Це неправда – фінансування з національного рівня було виділено вчасно та в повному обсязі, але в усіх областях, крім двох, його не розподілено місцевою владою.

Про це йдеться на сайті МОЗ України.

«7 грудня Верховна Рада ухвалила бюджет на 2018 рік, 3 січня Державна казначейська служба України перерахувала в кожну область заплановану на січень суму. В регіони надійшло 83,3 млн грн з передбаченого на цей рік 1 млрд грн (кошти на перший місяць року). Будь-які затримки в роботі програми створюють перерви в лікуванні для пацієнтів, які мають серцево-судинні хвороби, діабет ІІ типу та бронхіальну астму», - зазначається на сайті МОЗ.

Міністерство разом з Урядом працює, щоб вже в лютому було збільшено перелік ліків, які можна буде отримати за програмою на 100% безоплатно. Це відбудеться успішно за умови, що кожна область України налагодить роботу з програмою і нарешті кошти будуть перераховані до місцевих головних розпорядників.

В інформаційній довідці МОЗ зазначається, у Житомирську область кошти вже надійшли до обласної ради, але за повідомленням казначейства, до розпорядників надійде 23-26.01.2018 р.


Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 1 квітня почала діяти програма «Доступні ліки», яка передбачає відшкодування ліків для хворих на діабет 2-го типу, бронхіальну астму та серцево-судинні захворювання. У 2017 році на реімбурсацію ліків для жителів Житомирської області держава виділила 16 млн 4 тис. 200 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ ліки програма  
Матеріали по темі