Влада

Житомирська облдержадміністрація продала приватним компаніям та ФОПам 8 земельних ділянок

24 January 2018, 09:57

Житомирська облдержадміністрація продала приватним підприємцям та компаніям 8 земельних ділянок.

Відповідне розпорядження 19 січня підписав голова ОДА Ігор Гундич.

У додатку 9 до розпорядження – перелік фізичних осіб – підприємців, фізичних осіб та підприємств, яким продаються земельні ділянки несільськогосподарського призначення.

2,0370 га продали фізичній особі-підприємцю Бойку Олександру Петровичу. Цільове призначення земельної ділянки – «для розміщення та експлуатації автотранспортного підприємства». Експертна грошова оцінка ділянки – 512 тисяч 306 гривень, вартість сотки землі склала 2 тисячі 515 гривень. Знаходиться ділянка неподалік гранітного кар’єру, на території Суслівської сільської ради Новоград-Волинського району.


Скріншот публічної кадастрової карти


ТОВ «Прогрес» по 2 тисячі 490 гривень за сотку продали 0,6972 гектара на території Горбулівської сільської ради Черняхівського району. Цю ділянку оцінили у 173 тисячі 672 гривні, її цільове призначення – «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості».


Скріншот публічної кадастрової карти


У селі Горбулів зареєстроване ТОВ «Прогрес», яким керує Валентина Шкільнюк. Серед засновників – Сейшельська «офшорка» «ХенделТрейдінг ЛТД», кінцевий бенефіціар – громадянин Російської Федерації Олександр Павлов.

Земля, яку продали компанії, межує з територією Верхолузького родовища лабрадориту, дозвіл на видобуток якого компанія «Прогрес» отримала 29 березня 2016 року.


Скріншот з сайту Державного інформаційного геологічного фонду України


Майже півтора гектари отримало ТОВ «НВП «Промкомплект», яка належить киянину Віктору Бовсунівському. Земельну ділянку з цільовим призначенням «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості» на території Білошицівської сільської ради Коростенського району площею 1,465 га оцінили в 324 тис. 710 гривень – по 2 тисячі 216 гривень за сотку.

В Інтернеті ця компанія торгує металевими деталями, запчастинами та комплектуючими для промислових потреб.


Скріншот публічної кадастрової карти


З таким же цільовим призначенням земельну ділянку у 0,1167 га на території Коростишівської міськради отримав ФОП Дерпач Володимир Федорович. Цю ділянку на околиці Коростишева оцінили в 42,8 тисяч гривень, підприємець заплатив по 3 тисячі 667 гривень за сотку.


Скріншот публічної кадастрової карти


ПП «Проспер» придбало одразу чотири земельні ділянки загальною площею 6,57 га з цільовим призначенням «промисловість». Вони знаходяться неподалік залізничної станції «Кодня» і межують одна з одною. Дві з них знаходяться на території Озерянківської сільської ради: 4,1418 га компанія придбала за 931 тисячу 76 гривень; 0,0513 га – за 14 тисяч 666 гривень. Ще дві ділянки належать до Сінгурівської сільради: 2,3578 га купили за 527 тисяч 789 гривень, 0,0212 га оцінили в 5 тисяч 774 гривні. Кожна сотка землі обійшлась компанії приблизно в 2 тисячі 250 гривень.

Керує підприємством «Проспер» колишній депутат Житомирської міської ради Андрій Лілік. Фірма торгує склом та обладнанням для скляної промисловості.


Скріншот публічної кадастрової карти


Як повідомляв Житомир.info, в жовтні минулого року розпорядженням голови ОДА підприємцям продали три земельні ділянки у Коростишівському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА розпорядження земля  
Матеріали по темі