Події

У Житомирській області за впольованого кабана чоловік заплатить більше 40 тис. грн штрафу

24 January 2018, 11:55

До завершення полювання на копитних тварин залишилося зовсім мало часу, полювати у Житомирській області дозволено до 28 січня 2018 року. Державною екологічною інспекцією у Житомирській області систематично проводяться рейдові заходи щодо виявлення та запобігання браконьєрству на території області.

Про це інформує прес-служба Держекоінспекції в Житомирській області.

«23 січня 2018 року у вечірній час під час здійснення рейдових заходів на території Коростишівського району із залученням єгерського складу Коростишівського РО УТМР та ГО «Мисливське товариство «Козіївка» поблизу с. Козіївка було виявлено групу осіб, які проводили полювання на дикого кабана у заборонений час та без відповідних дозвільних документів. В результаті вжитих заходів, одного з них було затримано з добутою самкою дикого кабана. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області на правопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення. Згідно затверджених такс від 12 липня 2017 року збитки нанесені мисливському господарству внаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства становлять за одну особину кабана 40 тис. грн. а у разі виявлення у самки дикого кабана ембріонів, кожен ембріон у незаконно добутого звіра відповідає 50% від такси на відповідний вид тварини, тобто 20 тис. грн. В тому числі, відповідно до законодавства відшкодовується вартість м’яса добутої тварини за ринковою ціною на день добування тварини», - розповіли екологи.

Нагадаємо, у ніч на 29 листопада 2017 року група швидкого реагування поліції затримала автомобіль під керуванням рівнянина, у салоні якого виявили туші вбитих кабана та двох косуль.

Як повідомляв Житомир.info, 28 жовтня 2017 року в Житомирській області розпочався сезон облавного полювання на копитних тварин, а вже з 04 листопада – на хутрових звірів. Житомирським мисливцям нагадали про штрафи за незаконне полювання: 80 тис. грн за лося, 10 тисяч – за бобра.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екологи полювання кабан  
Матеріали по темі