Суспільство

​Лісівники попереджають: вовки у пошуках здобичі почали мігрувати на південь і вже підбираються до Житомира

24 January 2018, 17:19

У лісах Житомирської області мешкає понад 200 дорослих вовків і, як правило, вони дислокуються на півночі області, де ліси більш густі. Втім, у пошуках здобичі звірі почали мігрувати на південь і вже підбираються до Житомира.

Про це повідомляють у прес-службі Житомирського ОУЛМГ 24 січня.

«У Черняхівському районі в урочищі Вільська дача з’явилися вовки. Дана місцина мало заліснена, відтак вовки тут – рідкість. Вочевидь, голодні часи далися взнаки і вовки почали мігрувати на південь. Пара сіромах настільки близько підходила до сіл навіть і Житомирського району, що їх на «власні очі» бачили звичайні перехожі. Поблизу Оліївки, Кам’янки, Піщанки вовки «прогулювалися», шукаючи здобич», – зазначають лісники.

Через численні напади на домашніх та свійських тварин, єгерська служба та районні мисливствознавці вирішили влаштувати облаву на вовків, проте, звірі встигли втекти.

«Єгері та мисливці Житомирщини попереджають всіх, хто любить гуляти зимовим лісом із собаками, не залишати «братів менших» без нагляду, бо саме собак вовки вважають за «делікатес». Як правило, вовки – відлюдники, проте суворі температурні режими беруть своє. За день тварина має вполювати стільки здобичі, щоби з’їсти не менш ніж 2 кілограми м’яса. За рік, кажуть фахівці, вовк може спожити до однієї тони дичини. На часі у лісах «складний» сезон для парнокопитних – самки ходять вагітні і є надлегкою здобиччю для хижака», – попереджають у прес-службі.

Лісівники також нагадують, що сезон полювання на вовка відкритий до кінця лютого.

Нагадаємо, в селі Обиходи Коростенського району люди бояться виходити на вулицю через вовків, які нападали на домашніх улюбленців.

Як повідомляв Житомир.info, у 26 лютого 2017 року в Романові вовк зайшов у подвір’я і збирався напасти на пса, проте сусід-мисливець взяв рушницю і застрелив хижака.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вовки лісівники 
Матеріали по темі