Влада

​У 2017 році Держспоживслужба у Житомирській області стягнула з підприємців 250 тисяч гривень за продаж неякісних товарів

25 January 2018, 16:10

У 2017 році ГУ Держспоживслужби у Житомирській області стягнуло з підприємців, які продавали неякісні товари, майже 250 тисяч гривень штрафів. Крім того, суб’єктам господарювання довелося відшкодувати витрати на проведення лабораторних досліджень.

Про це інформує прес-служба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області 25 січня.

«За розповсюдження продукції, що не відповідає вимогам Технічних регламентів до суб’єктів господарювання застосовано штрафні санкції, згідно статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» на загальну суму 227 700,00 грн. та стягнуто до державного бюджету – 249 689,00 грн. з урахуванням штрафів за 2016 рік. Відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», відділом ринкового та метрологічного нагляду в 2017 році здійснено відбір зразків продукції для проведення лабораторних досліджень. За висновками результатів випробування лабораторій, встановлено 11 зразків продукції, які не відповідають вимогам нормативно – правових актів та прийнято 4 рішення про заборону надання (розповсюдження) продукції на ринку та 2 рішення про вилучення продукції з обігу. Суб’єктами господарювання відшкодовано коштів за зразки продукції та проведення експертиз, на загальну суму – 38 961,46 грн», – йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду головного управління здійснили 51 перевірку: 40 планових і 11 позапланових.

«Планові перевірки характеристик продукції проводяться у розповсюджувачів цієї продукції згідно із секторальними планами, а позапланові – у розповсюджувачів та виробників такої продукції за зверненнями споживачів (користувачів) відповідної продукції, а також органів виконавчої влади, виконавчих органів місцевих рад, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів (об’єднань споживачів), у яких міститься інформація про розповсюдження продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам», – інформують у Держпродспоживслужбі.

За результатами перевірок, у 41 суб’єкта господарювання виявили порушення вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, у 2017 році сектором контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області розглянуто більше десятка звернень від фізичних осіб щодо правильності нарахування плати за «компослуги»

Як повідомляв Житомир.info, за 9 місяців 2017 року головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області винесло 25 постанов про застосування господарських штрафів на загальну суму 93 500,00 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка 
Матеріали по темі