Влада

Житомирські ПТУ, «Міськсвітло» і ТТУ підключають до системи енергетичного контролю. Розпорядження мера

29 January 2018, 15:10

Комунальні підприємства «ЖТТУ», «Міськсвітло» та житомирські ПТУ підключаються до загальноміської програми «Інформаційна система енергомоніторингу», що покликана відслідковувати об’єми споживання тепла, води та електроенергії.

Розпорядження Житомирського міського голови Сергія Сухомлина від 26 січня 2018 року «Про вдосконалення системи моніторингу споживання енергетичних та водних ресурсів в місті Житомир» 29 січня опублікували на сайті міської ради.

Згідно з документом, до 5 лютого 2018 року в адмінбудівлях управління освіти, КП «ТТУ» та КП «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» має бути впроваджена програма «Інформаційна система енергомоніторингу».

До того керівники ПТУ, ТТУ та КП «Міськвітло» мають призначити працівників, відповідальних за щоденне внесення даних до міської програми, а начальники управління освіти, управління транспорту і зв’язку та управління комунального господарства - призначити з числа працівників відповідальних за енергетичний моніторинг та енергоменеджмент.

Для чого вводиться дана програма і куди надходитимуть дані, Житомир.info поцікавився в Миколи Костриці, директора департаменту економічного розвитку міськради, який згадується у розпорядженні як акумулятор даних з енергомоніторингу.

«Це вводиться поки в бюджетній сфері, (така система вже діє) в садочках та школах, зараз буде поширюватися на ПТУ і деякі комунальні підприємства. У нас є Інформаційна система енергомоніторингу, яка збирає щодня дані по споживання тепла, води та електроенергії. Це вимірювання, на підставі яких потім вибудовується базова лінія споживання – це середній показник, який дає підстави в тому числі закладати кошти до бюджету, і, якщо мають місце перевитрати чи переспоживання – шукати його причини. Знову ж таки, коли проводяться енергоефективні заходи, то терміни окупності в майбутньому – самі розумієте, що це нам дає, яку економічну соціальну вигоду ми отримуємо. У далекій перспективі ця система має охоплювати абсолютно всі будівлі міста. Зараз починається з бюджетної сфери, тому що цим ми можемо управляти і якимось чином впливати. Модулі (для збору даних) стоять в департаменті економічного розвитку, але всі установи, які до неї підключені, щодня вносять до неї свої показники», - пояснив Микола Костриця.

Як повідомляв Житомир.info, 26 січня 2018 на міжнародній конференції у Києві мер Сергій Сухомлин презентував досвід Житомира щодо залучення кредитних ресурсів у сфері підвищення енергоефективності міського господарства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: енергоефективність енергоменеджмент енергомоніторинг  
Матеріали по темі