Влада

З 1 січня директорів житомирських ПТУ буде призначати міська влада

30 January 2018, 10:59

З 1 січня 2018 року обласним центрам та облдержадміністраціям передані повноваження із призначення керівників професійно-технічних навчальних закладів.

Лист з відповідним розясненням Міністерство освіти і науки в грудні минулого року надіслало органам місцевого самоврядування, ОДА та керівникам ПТУ.

«Обласна, Київська міська державні адміністрації призначатимуть директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, фінансування яких здійснюється з обласних бюджетів, бюджету міста Києва. Міські раді (виконавчі комітети) міст обласного значення – обласних центрів призначатимуть директорів закладів професійної «професійно-технічної) освіти, фінансування яких здійснюється з бюджетів міст обласного значення – обласних центрів», - йдеться у листі.

Сайт Асоціації міст України повідомляє, що на нараді-семінарі в Міністерстві освіти, яка відбулася 11 січня цього року, представники міських рад міст обласного значення – обласних центрів одержали зразки додаткової угоди, що має бути укладена з керівниками закладів професійно-технічної освіти та органом управління освітою міст-обласних центрів, якою, по суті, буде повідомлено директорам закладів про те, що кадрову політику щодо них здійснюватимуть відтепер відповідні міські ради.


23 січня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про делегування повноважень управлінню освіти і науки облдержадміністрації.

«Відповідно до статей 6 і 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про освіту», розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 р. № 831-р «Питання управління державними закладами професійної (професійно-технічної) освіти, підпорядкованими Міністерству освіти і науки», враховуючи лист Міністерства освіти і науки України від 12.12.2017 №1/11-13000 «Щодо надання роз’яснень стосовно призначення директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти» делегувати повноваження управлінню освіти і науки облдержадміністрації щодо проведення конкурсного відбору на вакантні посади директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та проведення спеціальної перевіркивідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року №171 «Про затвердження Порядку проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком, і внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» та рішення Національногоагентства з питань запобігання корупції від 17.06.2016 №2», - зазначається у документі, опублікованому на сайті ОДА.

Контролювати виконання розпорядження буде заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому минулого року мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що в обласному центрі є ПТУ, в яких вартість навчання дитини в рік – 72 тис. грн при середній ціні 22 тис. грн на рік. В червні заступник мера Матвій Хренов повідомив, що до початку нового навчального року в обласному центрі буде реорганізовано 7 ПТУ: 3 об’єднаються в один будівельний професійний навчальний заклад, 2 – в центр сфери обслуговування, 2 профтехучилища легкої промисловості – в центр легкої промисловості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПТУ ОДА розпорядження  
Матеріали по темі