Події

Депутат сільради з Житомирської області входив до складу злочинної групи, яка видобувала бурштин

30 January 2018, 14:12

29 січня прокурор Житомирської області Любомир Війтович, відповідно до вимог глави 37 КПК України, вручив депутату сільської ради, що в Олевському районі, підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене організованою групою) КК України.

Про це 30 січня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Також повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення у складі організованої злочинної групи ще чотирьом особам, які діяли спільно із депутатом сільської ради. Установлено, що житель Олевського району, з метою незаконного збагачення, влітку 2017 року створив і очолив організовану групу, до складу якої увійшли місцеві жителі (серед них і депутат сільської ради) для спільного незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення – бурштину. Таким чином злочинна група, діючи з вересня по листопад 2017 року, порушуючи вимоги Кодексу України про надра, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», не маючи відповідних дозволів, незаконно видобувала бурштин на території Поясківського та Тепеницького лісництв ДП «Білокоровицьке лісове господарство», - йдеться у повідомленні обласної прокуратури.

Злочинну діяльність викрили та припинили працівники управління захисту економіки в області Нацполіції, незаконно видобутий бурштин, знаряддя і засоби вчинення злочину вилучені. Розслідування проводило слідче управління головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Під час досудового розслідування організатор і три співучасники групи визнали вину у повному обсязі, сприяли розкриттю злочину, у зв’язку з чим між ними та прокурором укладено угоди про визнання винуватості. Наразі у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 28, ч. 2 ст. 240 КК України затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду для розгляду по суті», - інформує прокуратура.

Досудове розслідування стосовно п’ятого члена групи, підозрюваного за ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 28, ч. 2 ст. 240 КК України, виділено в окреме кримінальне провадження та перебуває на стадії закінчення.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року у рамках кримінального провадження щодо незаконного бурштинового промислу прокуратурою області спільно із співробітниками управління захисту економіки в Житомирській області та слідчим управлінням головного управління Національної поліції в області ліквідовано діяльність підпільного цеху з обробки бурштину, який діяв в Житомирському районі.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні минулого року Державне агентство лісових ресурсів України затвердило перелік земельних ділянок, у межах яких є частини, пошкоджені внаслідок незаконного видобування бурштину, і які потребують рекультивації, зокрема - 180 ділянок в Олевському районі, з яких 140 – на землях ДП «Білокоровицьке лісове господарство», найбільше – в Поясківському лісництві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин прокуратура Олевський район депутат  
Матеріали по темі