Місто

Голови ОСББ Житомира записали відеозвернення до Гройсмана з вимогою монетизувати субсидії

30 January 2018, 16:30

Голови ОСББ Житомира взяли участь у Всеукраїнському флешмобі «Реальні кошти - реальна споживачам». Голови та керуючі ОСББ виступили проти «імітації монетизації пільг і субсидій».

У своєму зверненні голови ОСББ вимагають відшкодувати пільги і субсидії, надані в 2017 році, на поточні рахунки об'єднань на умовах 2017 року, без відкриття нових спецрахунків і без представлення нових реєстрів.

«Це Всеукраїнський флешмоб. Питання субсидій вже багато років є актуальним. Останнім часом воно стало критичним. ОСББ не мають великих коштів. І для нас дійсно є критичною і затримка субсидій, і те, що нам ці субсидії і потім не повертають. Ми – голови ОСББ за негайне запровадження монетизації пільг та субсидій на управління багатоквартирними будинками», - розповіла представник Всеукраїнської ради голів ОСББ у Житомирській області Олена Кучерук.

На знак підтримки вимог, понад 60 представників ОСББ вишикувалися у сесійній залі Житомирської міської ради і зачитали звернення

«Ми, представники Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Житомира прийняли естафету «Реальні кошти - реальна споживачам» від своїх колег міста Херсон, підтримуємо його і вимагаємо від Кабінету Міністрів України та особисто від прем’єр-міністра України, пана Гройсмана:

1. Дати доручення Мінфіну, Мінрегіону, Мінсоцполітики забезпечити відшкодування ОСББ надані у 2017 році громадянам пільги і субсидії на поточні рахунки об’єднань на у мовах 2017 року, тобто поточні рахунки об’єднань без відкриття нових спецрахунків та без подання нових реєстрів;

2. Дати доручення Мінфіну, Мінрегіону, Мінсоцполітики підготувати пропозиції щодо внесення необхідних змін у нормативно-правові акти, і забезпечити негайне запровадження монетизації пільг і субсидій на управління багатоквартирним будинком;

3. Контрольним строком виконання доручення встановити 31 січня 2018 року, адже це крайня дата, коли ОСББ проводять нарахування за січень;

4. Донести до громадськості позицію Уряду з цього питання.

Імітація з монетизацією пільг і субсидій сьогодні – це перекладання відповідальності держави на плечі ефективних співвласників багатоквартирних будинків і ніж у спину тим, хто підтримував вас особисто і Уряд у питаннях енергонезалежності нашої держави.

Реальна монетизація пільг та субсидій реальними коштами, реальним споживачам через соціальні картки – ось що потрібно невідкладно впровадити. І першочергово у будинках ОСББ.

Естафету «Реальні кошти - реальна споживачам» передаємо місту Бердянськ», - зазначається у відео зверненні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОСББ Гройсман монетизація  
Матеріали по темі