Влада

Мер Житомира на виконкомі розповідав про «роздуте» фінансування інтернатів

31 January 2018, 15:45

Мер Житомира Сергій Сухомлин наголосив на перевагах будинків сімейного типу перед інтернатними закладами, які навмисне завищували кількість вихованців.

Про це Сухомлин говорив 31 січня на позачерговому засіданні міськвиконкому під час обговорення проекту рішення про придбання меблів, побутової техніки та інших предметів тривалого вжитку для облаштування дитячих будинків сімейного типу.

«На позачерговій сесії (25 січня) було виділено 250 тисяч гривень – депутати збільшили фінансування по цьому проекту, бо було 175 тис. грн на оснащення будинків сімейного типу. Там буде купуватися все, починаючи від меблів, посуду, постільної білизни, штори, телевізори, холодильники. Сьогодні ми хочемо на виконкомі доповнити проект рішення, тому, що сума була збільшена», - наголосив Сергій Сухомлин.

Перелік майна для двох новостворених будинків сімейного типу доповнюють комп’ютерами, пилососами, мікрохвильовою піччю, електропрасками тощо. Мер також повідомив, скільки витрачалося коштів на утримання дітей в інтернатах.

«По обласним інтернатам я спілкувався з Ігорем Петровичем (Гундичем, голова ОДА) – фінансування на одну дитину доходило до 120 тисяч гривень в рік. Була така ситуація, коли штучно «наганяли» кількість дітей, приписували дітей з сіл, фактично - майже половину, для того, щоб інтернати могли обґрунтувати свої штати, фінансування і все інше. А тут буде родина, яка взяла дітей», - наголосив Сухомлин.

Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради 7 грудня депутати погодили придбання в комунальну власність трьох квартир та будинку: дві квартири будуть житлом для дітей-сиріт, а квартира по провулку Скельному та будинок на Соколовій горі передадуть дитячим будинкам сімейного типу.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області є 37 дитячих будинків сімейного типу та 195 прийомних сімей, в яких виховується 623 дитини. Впродовж 2017 року було створено 3 дитячі будинки сімейного типу, а також 5 прийомних сімей, в які влаштовано 57 дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитячий будинок діти-сироти виконком Сухомлин інтернат  
Матеріали по темі