Події

За місяць нового року Житомирський рибоохоронний патруль вилучив більше 300 кг риби та 270 знарядь лову

1 February 2018, 16:00

За січень 2018 року Житомирський рибоохоронний патруль виявив 132 порушення рибальства та вилучив понад 300 грн риби.

Про це інформує прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«Житомирський рибоохоронний патруль за перший місяць нового року виявив 132 порушення правил рибальства. Більшість порушень склали рибалки, які перевищували кількість гачків (жерлиць) на одну особу (ч.3 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Всього за цією статтею виявили 82 порушення. Державними інспекторами виписано правопорушникам штрафів на суму 6004 грн. На ринках у адміністративних районах області та у Житомирі було зафіксовано 16 порушень порядку придбання, збуту водних біоресурсів. На правопорушників складено адміністративні протоколи за частиною 1 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Максимальний штраф за цією статтею 1700 грн. Справи направлені до суду», - йдеться у повідомленні.

За інформацією патруля, у січні патрульними також було виявлено 6 грубих порушень правил рибальства. Порушники ловили рибу за допомогою «косинок», «заборчиків», «драчів».

«12 січня виявлене грубе порушення правил рибальства, а саме громадянин ловив рибу на зимувальній ямі за допомогою «драча». Це зухвале правопорушення, оскільки зимувальна яма – це місце великого скупчення риби, а «драч» завдає рибі непоправної шкоди. Браконьєр виловлює тільки 10%, а інша риба від отриманих ран хворіє та гине. Правопорушник завдав збитків рибним запасам на суму 2142 грн. На нього чекає штраф у розмірі до 680 грн та компенсація збитків, завданих державі. Також, за місяць виявлено більше 300 кг риби та вилучено 273 знаряддя лову, 76 з яких – заборонені, які після рішення суду, будуть знищені», - інформують у рибоохоронному патрулі.

Як повідомляв Житомир.info, за 7 місяців роботи новостворений рибоохоронний патруль зафіксував на 40% більше порушень та нарахував у п’ять разів більше збитків, ніж стара Житомиррибоохорона за такий же період.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба патруль  
Матеріали по темі