Події

В одному з лісів Житомирської області знайшли останки двох убитих лосів, які занесені до Червоної книги

6 February 2018, 16:57

Нещодавно, на адресу Державної екологічної інспекції у Житомирській області від громадян надійшло звернення про те, що на території Малинського району, а саме посеред лісу поблизу с. Будо-Вороб’ї, знайдено останки вбитих лосів, які занесені до Червоної книги.

Про це інформує прес-служба Держекоінспекції в Житомирській області.

«Працівники Інспекції миттєво відреагували на звернення, так як поблизу вказаної території проводились рейдові заходи щодо дотримання норм природоохоронного законодавства. Про подію було негайно повідомлено та викликано патруль Національної поліції, які спільно з екологами розпочали розшукові дії. В результаті проведених заходів в лісових угіддях виявлено останки туш двох лосів (голови, ратиці, тельбухи та шкури), які свідчили про те, що мисливці нашвидкуруч розбирали туші тварин», - йдеться у повідомленні.

Держінспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області спільно зі слідчо-оперативною групою Національної поліції вийшли на слід зловмисників, які вбили двох самців лося.

«За цим фактом слідчі Малинського відділення поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 248 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконне полювання. За даними Мінекології в Україні залишилося від 2 до 6 тисяч лосів. Для порівняння, у Білорусі та Польщі популяція лося складає близько 30 тисяч тварин. Не зважаючи на те, що збереження цього виду тварин було закріплено законодавством нашої держави, зловмисники продовжують знищувати цього прекрасного звіра, користуючись перевагою людини над твариною», - розповіли екологи.

Нагадаємо, європейського лося в Україні занесли до Червоної книги, у Житомирській області минулоріч їх було майже 2 тисячі

Як повідомляв Житомир.info, 6 січня 2018 року в лісовому масиві Житомирського лісгоспу АПК мешканець обласного центру знайшов труп підстреленого лося.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лось Червона книга екологи  
Матеріали по темі