Влада

Житомирська облдержадміністрація продала фізичним особам-підприємцям три земельні ділянки

9 February 2018, 18:04

Житомирська обласна державна адміністрація продала фізичним особам-підприємцям три земельні ділянки.

Розпорядження про це голова ОДА Ігор Гундич підписав 2 лютого. У додатку номер 7 міститься перелік ФОПів, яким продають землю.

0,28 гектара придбала ФОП Старощук Ольга Анатоліївна. Основний КВЕД у підприємиці – «Оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами». Технічну документацію по визначенню грошової оцінки цієї ділянки Ользі Старощук затверджували рішенням Житомирської районної ради ще у 2014 році: тоді нормативна грошова оцінка земельної ділянки становила 626,61 грн, 1 кв.м – 55,58 грн.

Цільове призначення ділянки – «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості». Нормативна грошова оцінка ділянки на момент продажу – 77 тисяч гривень, по 2 тис. 750 гривень за сотку.

Земельна ділянка знаходиться поруч з залізничною станцією «Кодня» та земельними ділянками, які розпорядженням голови від 19 січня Житомирська ОДА продала компанії «Проспер».


Червоним позначена ділянку, яку продали Ользі Старощук, синім – земля, яку продали ПП «Проспер»

Ще 0,3631 га продали ФОПам Мельнику Олександру Івановичу та Плівачук Ользі Іванівні за 94 тис. 951 гривню, по 2 тис 588 гривень за сотку. До продажу вони користувалися цією землею на околиці села Стрижівка Коростишівського району на правах оренди. Цільове призначення землі –«для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості».

Ці ФОП зареєстровані у Коростишеві, вони займаються обробкою декоративного будівельного каменю.


Скріншот кадастрової карти, червони позначені межі земельної ділянки, яку продали

За 195 тисяч 35 гривень продали 0,8 га на території Харитонівської сільради Коростишівського району фізичній особі-підприємцію Миколі Володимировичу Пилипчуку. Людина з таким іменем у Коростишеві займається обробкою каміння та керує двома компаніями, які займаються видобутком та обробкою каміння: МПП «Комета» та ТОВ «Сто-Буд». Сотка землі обійшлася підприємцю в 2 тисячі 414 гривень.


Скріншот кадастрової карти, червони позначено межі земельної ділянки, яку продали

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня цього року голова ОДА підписав розпорядження про продаж ФОПам та приватним компаніям 8 земельних ділянок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА розпорядження земля  
Матеріали по темі