Влада

​Житомирська райрада відреагувала на пропозицію платити обласному центру за навчання дітей. Проект рішення

12 February 2018, 13:07

Житомирська районна рада відреагувала на пропозицію Житомирської міської ради щодо відшкодування обласному центру коштів за навчання дітей.

Відповідний проект рішення опублікували на сайті райради 9 лютого.

Згідно з текстом звернення районних депутатів, пропозицію влади Житомира вони вважають «законодавчо необґрунтованою та такою, що спричинить порушення прав та інтересів мешканців Житомирського району».

«Оскільки територіально Житомирський район знаходиться навколо м. Житомира, переважна кількість населення району, діти яких відвідують дошкільні навчальні заклади та загальноосвітні заклади міста, здійснюють свою трудову та підприємницьку діяльність саме на території м. Житомира, що забезпечує значне наповнення міського бюджету за рахунок відрахувань з їх доходів.

Вважаємо, що врегулювання даного питання має здійснюватися шляхом внесення змін до чинного законодавства та методичних рекомендацій його застосування, зокрема бюджетного, податкового та ін.

Пропозиція Житомирської міської ради, на нашу думку, є законодавчо необґрунтованою та такою, що спричинить порушення прав та інтересів мешканців Житомирського району, зокрема дітей, право яких забезпечене і міжнародними актами, а саме Конвенцією ООН про права дитини, яка була прийнята та відкрита для підписання та приєднання резолюцією 44\25 Генеральної Асамблеї ООН від 20.11.1989 року та набула чинності в Україні з 27.09.1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства України», – йдеться у тексті звернення.

Текст звернення планують затвердити на найближчій сесії Житомирської районної ради.




Нагадаємо, заступник мера не вважає компенсацію за навчання дітей проблемою батьків і переконаний, що питання має вирішуватися в площині «влада Житомира – влада громад».

Як повідомляв Житомир.info, улітку 2017-го виконком прийняв рішення щодо звернення до облради, районних, селищних рад і ОТГ щодо відшкодування витрат з міського бюджету на навчання дітей, які не є жителями Житомира. Проект рішення виконкому про відшкодування навчання нежитомирських дітей з’явився у червні цього року. На сесії Житомирської міської ради18 грудня 2017 року депутати проголосували за звернення щодо відшкодування цих витрат з бюджетів місцевих громад з розрахунку 17,1 тис. грн на одного школяра та 28,7 тис. грн на вихованця дитсадка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта Хренов компенсація ОТГ Житомирська районна рада 
Матеріали по темі