Економіка

Заходи Житомирської ОДА по залученню інвестицій в АПК: формування бази, створення реєстру, моніторинг

12 February 2018, 14:51

Житомирська облдержадміністрація затвердила план заходів щодо розвитку інвестиційної діяльності в агропромисловому комплексі області, який будуть втілювати три роки.

Відповідне розпорядження голова ОДА Ігор Гундич підписав 5 лютого.

«Затвердити план заходів щодо розвитку інвестиційної діяльності в агропромисловому комплексі Житомирської області на 2018-2020 роки (далі – заходи), що додаються. Райдержадміністраціям забезпечити виконання заходів та інформувати управління агропромислового розвитку облдержадміністрації про хід їх виконання щопівроку до 15 липня та 15 січня. Управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації про хід виконання розпорядження інформувати обласну державну адміністрацію щопівроку до 25 липня та 25 січня», - зазначається у документі.

У затвердженому плані лише шість пунктів: формування бази, створення реєстру, моніторинг інвестицій та інвестиційних проектів.



За даними моніторингу управління агропромислового розвитку ОДА, за січень-грудень 2017 року у розвиток агропромислового комплексу області залучено 2516,4 млн грн інвестиційних коштів (+1522 млн грн (у 2,5 рази більше) до відповідного періоду 2016 року).

«З них залучено: 1616,4 млн грн сільськогосподарськими підприємствами, у тому числі: на придбання техніки та технологічного обладнання – 702,5 млн грн, будівництво та реконструкцію виробничих об’єктів – 737,2 млн грн, формування основного стада – 23,4 млн грн, інші – 153,3 млн грн; 900,0 млн грн підприємствами харчової і переробної промисловості для модернізації виробничих потужностей», - інформує агроуправління.

Як повідомляв Житомир.info, обсяг прямих іноземних інвестицій у сільське господарство Житомирської області з початку інвестування (з 1991 року) складає 15,2 млн. дол. США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА інвестиційї АПК  
Матеріали по темі