Влада

Житомирська ОДА запрошує громадськість та експертів-антикорупціонерів оцінити її корупційні ризики

13 February 2018, 09:53

Житомирська облдержадміністрація розпочала підготовку антикорупційної програми на новий період і запрошує представників громадськості та експертів долучитися.

Про це повідомляє сайт ОДА.

«Закликаємо представників громадськості та експертів з антикорупційної діяльності долучитися до процесу оцінки корупційних ризиків у діяльності обласної державної адміністрації. Якщо вам відома інформація про причини і умови, що призводять до вчинення корупційних чи пов’язаних з корупцією правопорушень (недосконалість нормативно-правових актів, недостатня відкритість діяльності і т.д.), при цьому у вас є пропозиції як це можна виправити – направляйте такі матеріали для розгляду до 25.02.2018», - йдеться у повідомленні.

Контактна особа від облдержадміністрації – головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Хабчук Олег Матвійович, тел. (0412)-47-51-25, o.habchuk@oda.zt.gov.ua.

«Звертаємо увагу – йдеться не про випадки корупційних чи пов’язаних з корупцією правопорушень, а про чинники та ризики, тобто те, що, як правило, передує чи призводить (може призводити) до вчинення посадовими особами органу влади таких правопорушень! Крім того, визначальним фактором врахування Ваших пропозицій є зазначення у них чинників корупційного ризику у діяльності/бездіяльності посадових осіб облдержадміністрації та спрямованість запропонованих механізмів на ліквідацію або мінімізацію умов (причин) виникнення корупційних ризиків», - наголошує ОДА.

Нагадаємо, у Житомирській обласні раді утворили комісію з оцінки корупційних ризиків, рішення було ухвалене на сесії 27 липня 2017 року. На пленарному засіданні 2 листопада депутати облради затвердили антикорупційну програму Житомирської обласної ради на 2017-2018 роки.

Як повідомляв Житомир.info, в липні минулого року НАЗК затвердило переліки посад, пов’язаних з високим рівнем корупційних ризиків, та посад з підвищеним корупційним ризиком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА корупція антикорупціонер  
Матеріали по темі