Влада

​У 2018 влада планує закупити ще 6 шкільних автобусів для перевезення дітей у Житомирській області

14 February 2018, 09:19

13 лютого голова обласної ради Володимир Ширма провів нараду з керівниками районних рад, у ході якої обговорили низку нагальних питань, які зокрема стосувалися освітньої галузі.

Про це інформує прес-служба Житомирської обласної ради 13 лютого.

«Заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Липовецька нагадала головам районних рад про те, що відповідно до законодавства, місцева влада повинна забезпечувати безкоштовним харчуванням в школах дітей пільгових категорій та учнів 1-4 класів, передбачивши видатки у місцевих бюджетах. В цілому по області усіма видами харчування охоплено 10,5 тис. дітей, а це 82,6%. Середня вартість харчування на учня становить 11,6 грн», – йдеться у повідомленні.

Обговорюючи це питання, голова обласної ради Володимир Ширма поставив за приклад Черняхівський район.

«У Черняхові школярі пільгових категорій та 1-4 класів харчуються тричі на день. Задля цього районна рада, сільські ради, підприємці та батьки об’єднали фінансові можливості і зусилля та змогли організувати таку ефективну систему харчування. Іншим районам потрібно переймати їхній досвід», - розповів Володимир Ширма.

Крім того, на нараді обговорили питання перевезення школярів. Зокрема, зазначили, що нині дітей до шкіл підвозять 257 автобусів, але в цілому по області не вистачає ще 50 одиниць.

Втім, за словами голови облради, цього року запланована закупівля 6 автобусів, 2 з яких для дітей з особливими потребами.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2016 року з Житомира до районів та ОТГ відправили 12 нових шкільних автобусів, закуплених управлінням освіти і науки облдержадміністрації через систему Prozorro. Один такий автобус обійшовся у майже 1,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шкільні автобуси Ширма ОТГ райони 
Матеріали по темі