Політика

У Корольовському суді Житомира почалося чергове засідання у справі блогера Муравицького, якого СБУ звинувачує у держзраді

15 February 2018, 16:11

15 лютого з півгодинним запізненням у Корольовському районному суді Житомира розпочалося чергове засідання у справі блогера Муравицького, якого СБУ звинувачує у держзраді.

Про це з судової зали повідомляє журналіст Житомир.info.

«Засідання розпочалося пізніше на півгодини. Адвокати вкотре заявили клопотання, щоби Муравицько пересадили з "акваріуму" на лаву до них. Судді прохання не задовольнили, але зараз ми всі переходимо в іншу залу, більшу. Там Муравицький теж буде сидіти в "акваріумі", проте вже поруч зі своїми адвокатами, щоби мати змогу безперешкодно з ними спілкуватися», – повідомила журналістка.

Подробиці у сюжеті.

Нагадаємо, 18 січня на черговому судовому засіданні по справі блогера Василя Муравицького його адвокати клопотали про відвід колегії суддів.

Як повідомляв Житомир.info, 24 листопада не вистачило конвоїрів, щоб доставити обвинуваченого у держзраді блогера до суду. А 3 листопада житомирський суд переніс розгляд справи підозрюваного у держзраді Муравицького через відсутність двох адвокатів. А на підготовчому засіданні у Корольовському районному суді Житомира 2 листопада адвокати житомирського блогера просили суддів змінити запобіжний захід – затримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Втім, у задоволенні клопотання захисту судді відмовили, натомість задовольнили клопотання прокурора та продовжили Василю Муравицькому термін тримання під вартою до 60 діб. 20 грудня 2017 року під час засідання було заявлено, що адвокати обвинуваченого звернулись до Верховного Суду України з клопотанням, щоб справу їхнього підзахисного передали до іншого суду, іншої області, але їм відмовили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький суд держзрада СБУ 
Матеріали по темі