Події

Під Житомиром місцеві жителі поскаржилися правоохоронцям на сусіда, який випалював деревне вугілля

19 February 2018, 12:05

Під Житомиром місцеві жителі поскаржилися правоохоронцям на сусіда, який у лісовому масиві між селами Боляркою та Василівкою Житомирського району випалював деревне вугілля.

Про це інформує прес-служба ГУНП України в Житомирській області 19 лютого.

«Жодних дозвільних документів для такого промислу власник не надав. Вилучено деревину та уже готове вугілля. Розпочато кримінальне провадження. Під час перевірки отриманої інформації працівники слідчо-оперативної групи, які виїхали на місце події, виявили на узліссі 6 бочок для випалювання деревного вугілля», – йдеться у повідомленні.

На місце події викликали працівників екологічної інспекції для фіксації рівня шкідливих викидів у повітря. З узлісся поліція вилучила готове деревне вугілля, розфасоване у понад 720 мішків, близько 45 кубометрів деревини, а також знаряддя.

«У ході огляду місця події ми зафіксували функціонування нелегального промислу, складовану готову продукцію та заготовлену для спалювання сировину. З’ясувалося, що земельна ділянка, де було встановлено металеві бочки, належить 59-річному місцевому підприємцю. Однак жодних дозвільних документів на такий вид діяльності чи викиди в атмосферу забруднюючих речовин у власника не було», – розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко.

Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.241 (Забруднення атмосферного повітря) ККУ.

За забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей чи для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля, чинним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу або обмеження волі строком до 3 років.

Нагадаємо, шляхи вирішення ситуації з незаконним випалюванням деревного вугілля 16 вересня 2016 року обговорювали на розширеній нараді у Житомирській облдержадміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні робочої групи 2 вересня депутати хотіли скликати позачергову сесію Житомирської облради через ситуацію з випалюванням вугілля. В середині вересня правоохоронці поблизу селища Нові Білокоровичі Олевського району Житомирської області «накрили» підпільний цех, в якому випалювали деревне вугілля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП випалювання вугілля Житомирський район 
Матеріали по темі