Влада

Депутати хочуть скликати позачергову сесію Житомирської облради через ситуацію з випалюванням вугілля

2 September 2016, 16:45

В обласній раді 2 вересня відбулося чергове засідання робочої групи щодо перевірки законності проведення робіт з випалювання вугілля, у якому взяла участь голова обласної ради Анжеліка Лабунська.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облради.

«На минулому засіданні робоча група дала доручення відповідним контролюючим та правоохоронним органам вжити заходів щодо припинення діяльності підприємств, що займаються випалюванням деревного вугілля з порушенням законодавства. Однак депутати обурені безвідповідальним ставленням до цієї проблеми, адже впродовж тижня відповідних заходів, які б реально вплинули на вирішення цього питання, не було вжито. Депутатів цікавило, чому у підприємств, які порушують санітарно-захисту зону, не призупиняють дію дозволів. Зокрема, за законодавством такі підприємства мають бути розташовані на відстані не менше 500 метрів від житлового сектора, а в більшості випадків така відстань становить від 350 метрів і менше. Також не закрито жодного підприємства, що проводить свою діяльність незаконно», - йдеться у повідомленні.

Під час обговорення депутати запропонували зібрати підписи для проведення позачергової сесії обласної ради, аби розглянути та вирішити болюче питання випалювання деревного вугілля. Підтримала депутатів й голова обласної ради Анжеліка Лабунська.

«Я перша, хто поставить підпис за скликання і проведення такої сесії. Але нам треба чітко сформулювати питання, які ми розглянемо, вчасно поінформувати відповідні органи, щоб вони були готові звітувати. Депутатський корпус не допустить нахабного ставлення до проблем людей. В смт Гришківці жителі вже доведені до відчаю, вони можуть вчинити самосуд над підприємцем. Ми не можемо цього допустити», - наголосила Лабунська.

За результатами засідання робочої групи, депутати вирішили провести нараду щодо збору підписів для проведення позачергової сесії обласної ради, налагодити плідну співпрацю з органами виконавчої влади, контролюючими та правоохоронними органами, продовжити діяльність робочої групи до повного вирішення проблеми з випалюванням вугілля тощо. Окрім цього, депутати дали доручення управлінню екології і природних ресурсів облдержадміністрації вже сьогодні вирішити питання з приватним підприємством у смт Гришківці Бердичівського району, на яке надходять численні скарги від місцевих мешканців.

Фото з сайту облради

Як повідомляв Житомир.info, 8 серпня поблизу села Осикове Бердичівського району люди перекрили дорогу Житомир-Бердичів через невдоволення діяльністю підприємства з вироблення деревного вугілля. 9 серпня житомирські екологи в Ємільчинському районі демонтували бочки, які незаконно виготовляли деревне вугілля.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі