Влада

​Члени виконкому сперечалися через ялини біля колишнього житомирського ресторану «Смоленськ»

21 February 2018, 12:27

Виконком дозволив видалити 11 дерев, які заважають реконструкції колишнього ресторану «Смоленськ» в центі Житомира, та висадити нові.

Питання повторно розглядалося на засіданні міськвиконкому 21 лютого.

«Перший раз зазначений проект рішення був оприлюднений 16 листопада і був відкладений на доопрацювання. На зазначений об’єкт вже є декларація на початок будівельних робіт, ділянка надана в оренду на 5 років. Був складений акт, нарахована відновна вартість на 11 дерев. Перед новим роком пропонували пересадити голубі ялини, але зараз це вже неактуально, і пропонується вирізати всі дерева. Нарахована відновна вартість – 33 тис. 704 грн 40 коп», - повідомила заступник директора КП «Зеленбуд» Тетяна Степаницька.

Членам виконкому показали ескізний проект, на якому були ялини біля нового об’єкту.

«Це ви бачите нові ялини, які будуть висаджені, тому ті, що є, підпадають під пляму забудови. Згідно проекту я зараз не можу точно сказати, скільки буде висаджено ялин», - пояснив представник забудовника.

Член виконкому Наталія Волинець зауважила, що землю в оренду здавала міська рада, депутати бачили проект і знали про видалення дерев.

«Хай депутати беруть на себе цю відповідальність і голосують за зрізання цих дерев, а виконком як «мальчікі і дєвочки для бітья», на яких йде весь негатив», - сказала Наталія Волинець.

Її підтримав член виконкому Руслан Годований, зауваживши, що підприємець, який хоче привести до ладу об’єкт в центрі Житомира, стає заручником емоцій.

«Не можна виносити на виконком питання видалення зелених насаджень при новому будівництві, хай це зразу вирішують депутати, які надають дозвіл. Хай такі рішення приймає міська рада, бо нас сьогодні роблять заручниками ситуації», - запропонував Руслан Годований.

Врешті виконком дозволив видалити дерева, але з умовами: висадити в місті 22 ялини там, де вирішить міська влада, та посадити дерева біля колишнього ресторану після реконструкції.

Сюжет про суперечки навколо зрізання дивіться тут

Нагадаємо, питання видалення цих дерев вже розглядалося на засіданні міськвиконкому 20 грудня: члени виконкому не надали дозвіл мотивуючи тим, що «Михайлівська і так «камінна», ми отримаємо негатив людей». Проект рішення про видалення зелених насаджень є порядку денному чергового засідання міськвиконкому 21 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкцію будівлі колишнього ресторану «Смоленськ» під об’єкт громадського призначення проводить ТОВ «Житомирпродторг». Декларація про початок будівельних робіт була видана 20 лютого 2017 року, реконструкцію планують завершити до кінця 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерева "Смоленськ"  
Матеріали по темі