Влада

Член виконкому не повірив інформації, що у Житомирі є лише два великих підприємства

21 February 2018, 15:32

Члени виконкому обговорювали достовірність інформації про кількість великих та середніх підприємств в обласному центрі.

Питання підняли на засіданні виконкому Житомирської міської ради 21 лютого, де заступник директора департаменту економічного розвитку Олег Доценко звітував про виконання програми соціально-економічного розвитку.

«Кількість підприємств, які налічуються – 2297 у 2016 році, станом на 1 січня 2017 року, відбулось зменшення підприємств. Разом з тим, в зв’язку з переоформленням на ФОП кількість фізичних осіб – підприємців зросла і склала у 2017 році 26 тисяч 956 осіб. Середьнооблікова кількість штатних працівників підприємств, установ, організацій склала 74,5 тисячі, середньомісячна заробітна плата станом на 1 жовтня 9інформація за 9 місяців) – 6470 гривень», - доповідав Доценко.

У звіті зазначається, що станом на 1 жовтня 2017 року в Житомирі функціонує 28989 суб’єктів підприємницької діяльності, що на 4,3% більше у порівняні з аналогічним періодом минулого року, з них 2 великих підприємства, 121 середнє, 2174 малих підприємств та 26692 фізичних осіб-підприємців.

«Тут написано, що у нас є 2 великих підприємства і 121 середнє, а можна їх розписати – хто великі, хто середні. За якою формулою ви визначали великі підприємства», - запитували члени виконкому.

Заступник директора економічного департаменту пояснював, що такі дані дає статистика.

«Визначення великого підприємства – це 250 працівників і за три роки оборот в 50 мільйонів євро. Ви хочете сказати, що у нас тільки два підприємства такі зареєстровані?», - допитувався член виконкому Руслан Годований.

Олег Доценко назвав два великі підприємства – маслозавод «Рудь» та ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», знову пославшись на дані статистики. Але така відповідь Руслана Годованого не задовольнила: він попросив на наступний виконком надати конкретну інформацію по підприємствам.

«Якщо це так – то це катастрофа, а можливо є й інші підприємства, які підпадають під ці критерії. В Україні є закон, який визначає великі підприємства», - сказав Годований.

За пропозицією головуючого на засідання заступника мера Матвія Хренова, запитувану інформацію департамент економічного розвитку надасть після отримання результатів за рік.

Зрештою, звіт про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Житомира за 2017 рік затвердили та рекомендували винести на розгляд сесії: «за» проголосували 18 членів виконкому, утримався один – Андрій Дяченко.

Як повідомляв Житомир.info, виконком 21 лютого не затвердив звіт про виконання міського бюджету за 2017 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком підприємство Годований Доценко  
Матеріали по темі