Влада

Держпродспоживслужба перевірила три АЗС у Житомирській області та оштрафувала одного власника

22 February 2018, 09:21

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області на підставі звернень споживачів у 2017 році провели 3 позапланові перевірки на АЗС.

Про це інформує прес-служба Держроодспоживслужби у Житомирській області.

«Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області на підставі звернень споживачів та погоджень Державної Регуляторної Служби України, у звітному періоді проведено 3 позапланові перевірки, щодо дотримання метрологічних вимог до законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, відповідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та інших нормативно-правових актів у сфері метрології та метрологічної діяльності. Спеціалістами відділу позапланові заходи проводились на АЗС. В ході перевірок, перевірялись засоби вимірювальної техніки (ЗВТ), щодо дотримання правил застосування таких засобів, встановлених у нормативно правових актах і вимог щодо їх експлуатації, встановлених в експлуатаційних документах на такі засоби», - йдеться у повідомленні.

«На одній з АЗС, виявлено експлуатацію не повірених засобів вимірювальної техніки, що суперечить вимогам частини 2 статті 8 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність». В подальшому, ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області, винесено припис суб’єкту господарювання, яким зобов’язано у визначені строки провести метрологічну повірку законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки. За скоєне порушення, до посадової особи застосовано штрафну санкцію відповідно до ст.172 Кодексу України про адміністративні правопорушення. При повторній позаплановій перевірці, щодо виконання припису, на підставі пред’явлених документів дозволено поновлення застосування ЗВТ», - інформують спеціалісти.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2017 року спеціалісти головного управління Держпродспоживслужби перевірили одну з АЗС, яка знаходиться на території Житомирської області та склали штраф на посадову особу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка АЗС  
Матеріали по темі