Влада

Внутрішні аудити Житомирської ОДА виявили минулого року фінансових порушень на 8 млн грн

22 February 2018, 16:28

Минулого року у Житомирські облдержадміністрації проведено шість планових та шість позапланових внутрішніх аудитів структурних підрозділів, під час яких виявлено 101 фінансове порушення на загальну суму 7956,88 тис. грн.

Про це йдеться в розпорядженні про результати внутрішніх аудитів, проведених в структурних підрозділах облдержадміністрації у 2017 році, яке 19 лютого підписав голова ОДА Ігор Гундич.

«Протягом 2017 року згідно з Планами діяльності з внутрішнього аудиту Житомирської обласної державної адміністрації здійснено шість внутрішніх аудитів структурних підрозділів облдержадміністрації, а саме: аудити відповідності та фінансові аудити діяльності служби у справах дітей Житомирської обласної державної адміністрації, управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації та управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації. Крім того, у 2017 році проведено шість позапланових внутрішніх аудитів, а саме: аудити відповідності та фінансові аудити діяльності відділу освіти Овруцької районної державної адміністрації, Державного архіву Житомирської області та Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради», - зазначається у документі.

Причиною виявлених недоліків та порушень називають «недосконалий рівень забезпечення внутрішнього контролю на відповідних ділянках роботи окремими посадовими особами установ, діяльність яких підлягала внутрішньому аудиту».

«В установах, діяльність яких підлягала внутрішньому аудиту, здебільшого проігноровано виконання вимог Методичних рекомендацій з організації внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів у своїх закладах та у підвідомчих бюджетних установах» (із змінами), затверджених наказом Міністерства фінансів України від 14.09.2012 №995, який неодноразово надсилався до структурних підрозділів облдержадміністрації для вжиття відповідних заходів... За результатами внутрішніх аудитів, проведених у 2017 році, виявлено 172 нефінансових порушення та 101 фінансове порушення на загальну суму 7956,88 тис. грн., на що зосереджено увагу керівників установ, де проводились внутрішні аудити, для усунення та недопущення подібних недоліків та порушень у подальшій роботі», - інформує ОДА.

Про покарання за виявлені порушенні в розпорядженні не йдеться, а з метою недопущення порушень і недоліків структурним підрозділам облдержадміністрації та райдержадміністраціям голова ОДА рекомендує вжити заходів, забезпечити дотримання вимог та здійснювати контроль.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року на посаду начальника відділу внутрішнього аудиту Житомирської облдержадміністрації призначили колишнього податківця Сергія Козяра.Його дружина Валентина Козяр з травня 2016 року працює начальником контрольно-аналітичного відділу виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА аудит розпорядження  
Матеріали по темі