Влада

За результатами роботи комісії по перевірці освіти мер Житомира прогнозує структурні та кадрові зміни

26 February 2018, 13:56

За результатами роботи комісії, яка проводить службові перевірки, в управлінні освіти будуть структурні зміни та кадрові рішення.

Про це в коментарі Житомир.info 26 лютого повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«У розпорядженні про комісію три питання: послуги фірми «Тендер-гра», питання з м’ясом, яке широко висвітлювалося в ЗМІ, тому що по нашим даним на момент вилучення та публікації експертизи не проводились і в нас є про це підтвердження від ветслужби, що це м’ясо нормальне. І третє питання – по наданню інформації щодо закупівель садочку №58. Якщо розглядати питання подання (інформації) на депутатські комісії, то можна тоді сказати, що швидко робили, щось не врахували. Але по дитсадку №58 закупівлі проводились, проводився тендер восени минулого року. І зараз комісія якраз має це вивчити: якщо восени минулого року проводився тендер з тією ж кількістю, по тим же цінам і так далі, то це вже не можна назвати просто недбалістю представлення документів на комісію. Але це все має виявити комісія. Тому, щоб не було упередженості та маніпуляцій, до складу комісії включили голову профспілки освіти – Чугаєвську Тамару Савеліївну, щоб вона об’єктивно побачила цю всю інформацію», - сказав мер Житомира.

За його словами, про результати комісія має прозвітувати у п’ятницю, 2 березня, на прес-конференції.

«Ми не стали розтягувати роботу комісії на місяць, чи на два, а зробили до п’ятниці. У п’ятницю проведемо прес-конференцію та повідомимо результати. Ті проблеми, з якими розбирається комісія, ведуть до того, що треба провести перезавантаження всієї системи освіти. Нам треба міняти структуру, тому ще не нормально, коли на одній людині зациклений такий обсяг роботи. Тому будуть структурні зміни в управлінні освіти і кадрові зміни, в тому числі. Конкретніше не можу зараз сказати, чекаємо результатів роботи комісії», - зазначав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 23 лютого 2018 року мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження «Про проведення службової перевірки» щодо діяльності закладів освіти Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2017 року зареєстроване кримінальне провадження щодо зловживання владою або службовим становищем в управлінні освіти Житомирської міської ради. У матеріалах справи, зокрема, йде мова про перерахунок приватному підприємству «Тендер-Гра» коштів на загальну суму 81 тис. грн за надання послуг з юридичних консультацій щодо проведення допорогових закупівель та оприлюднення інформації у системі «Prozorro»: фактичним власником підприємства «Тендер-Гра» є особа, яка являється донькою заступника начальника управління освіти.

30 січня цього року прокуратура Житомирської області інформувала про групу осіб, очолювану «виходцем із Донецької області, яка організувала придбання суб’єкта господарювання з ознаками фіктивності з метою подальшої участі в тендерних закупівлях на постачання м’ясної продукції, у тому числі до дитсадків». Правоохоронці Житомирської області розкрили схему незаконного й антиморального збагачення, де також фігурують працівник мерії і ветлікар, та вилучила 10 тонн м’яса. У Житомирській міськраді запевнили, що перевіряли м’ясо в дитсадках і не виявили порушень.

13 лютого депутат міської ради Олександр Рибак розповів, що управління освіти хоче отримати з бюджету розвитку Житомира ще 5 млн 431 тис. грн на облаштування дитсадка №58, але вказана вартість інвентарю та обладнання викликає у подив та запитання. На брифінгу 14 лютого завідуюча дитсадком №58 та заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко пояснювали, як складала списки інвентарю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта перевірка комісія Сухомлин  
Матеріали по темі