Влада

Мер розповів про поїздку на Мінський автомобільний завод, у якого Житомир планує купити 40 автобусів

27 February 2018, 15:20

Мінський автомобільний завод, у якого Житомир планує закупити у лізинг 40 автобусів «МАЗ-206» для ТТУ, відвідав міський голова.

Деталями поїздки він поділився під час брифінгу 27 лютого. Сергій Сухомлин нагадав, що кожен низькопідлоговий автобус «МАЗ-206» оснащений двигуном компанії Mercedes-Benz, автоматичною коробкою передач, кондиціонером та електронним табло. Автобус вміщує 72 пасажира (25 сидячих місць).

«Ми зараз ведемо перемовини з Мінським автобусним заводом на поставку в місто Житомир 40 автобусів. Ми брали з собою знімальну групу для того, щоб відзняти процес виробництва цих автобусів, щоб показати ці автобуси на самому заводі для того, щоб зробити цю інформацію максимально відкритою. Вартість автобуса, про яку ми домовилися на переговорах, складає 110 тис. доларів США. Можете поцікавитися, у минулому році проходили тендери по Україні по поставкам саме таких автобусів. Це були і тендерні процедури, і закупівлі без тендерних процедур по лізинговим схемам, можна подивитися, по яким цінам закуповувалися ці автобуси. Скажу так, що у нас ціна набагато нижча. Сьогодні о 16 годині повинне бути заключення фінансової комісії при Кабміні, якщо там підтверджують брати цю компанію в лізинг, то вже в четвер на сесію ми будемо виносити проект рішення затвердження лізингового договору, і протягом декількох тижнів місто отримає першу партію 17 автобусів. Тому чекаємо рішення комісії з фінмоніторингу і після цього будемо приймати рішення на сесії», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також пояснив, чому у Кабміні розглядатиметься це питання.

«В законі є подвійна трактовка. Цієї білоруської лізингової компанії нема у реєстрі фінансових компаній, які можуть надавати такі послуги, але у них є ліцензія Нацбанку на такі послуги і саме ця лізингова компанія має ліцензію. Тому тут таке подвійне трактування і нам потрібне роз’яснення Кабінету міністрів по цій компанії. В іншому випадку ми можемо закупити через іншу українську лізингову компанію, але тоді ми можемо не отримати 8% компенсації по цьому кредиту зі сторони Білорусі», - пояснив міський голова.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 25 січня 2018 року депутати дозволили ЖТТУ взяти 40 автобусів у лізинг. 22 лютого під час звіту за роботу в 2017 році мер повідомив, що в ТТУ вже є сто заявок від водіїв, які хочуть працювати на комунальних автобусах.

У січні 2018 року мер Сергій Сухомлин розповідав, що в квітні разом з облдержадміністрацією планують провести єдиний конкурс на об’єднані маршрути, змінивши повністю всю схему руху і скоротивши кількість транспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Мінськ автобус  
Матеріали по темі