Влада

На сайті Житомирської облради опублікували проект звернення щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців

27 February 2018, 18:09

Житомирська обласна рада збирається направити звернення до Верховної Ради щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців.

Відповідний проект рішення сесії 27 лютого опублікований на сайті облради.

«Враховуючи широкий суспільний резонанс, пов’язаний із питанням перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України від 09.04.1992 № 2262-XII«Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» та у зв’язку із виникненням значних диспропорцій у розмірах пенсій військовим пенсіонерам, пенсіонерам органів внутрішніх справ тощо, призначених у різні роки, з метою дотримання їх прав та гарантій соціального захисту, звертаємося для врегулювання вказаного питання», - йдеться у проекті звернення.

З метою вирішення ситуації, яка склалася, обласна рада пропонує:

зберегти право особам, звільненим з військової служби, та деяким іншим особам на перерахунок пенсій у зв’язку із підвищенням грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців та деяких інших осіб, відповідно до Закону України від 09.04.1992 № 2262-XII.«Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб»;

прийняти постанову Верховної Ради України «Про деякі питання пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (реєстраційний № 7492 від 17.01.18).

«Звертаємо увагу на необхідність у подальшому при розробці законопроектів з питань соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби,та деяких інших осіб іншого законодавства у військовій сфері залучати до широкого обговорення відповідних представників міністерств та відомств, військового середовища та громадських організацій ветеранів силових структур тощо. Звернення прийнято на президії обласної ради 25 січня 2018 року», - зазначається у зверненні, яке планують схвалити на сесії 7 березня.

Нагадаємо, 27 лютого до голови Житомирської облради Володимира Ширми приходили колишні працівники міліції та військовослужбовці, які вимагали перерахунку пенсій.

Як повідомляв Житомир.info, 21 лютого 2018 року Кабмін схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада пенсіонер пенсія звернення  
Матеріали по темі