Події

В Житомирській області суд повернув у державну власність приватизовані 2 га «бурштинової» землі

3 March 2018, 10:38

На Житомирщині у державну власність повернули ділянку землі з покладами бурштину.

Про це 3 березня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«У лютому поточного року, за позовом прокуратури області, рішенням суду скасовано свідоцтво про право власності на земельну ділянку площею 2 га та повернуто її до державної власності. Мова йде про ділянку землі сільськогосподарського призначення на території Барашівської сільської ради Ємільчинського району, яку ще у 2014 році житомирянину надано у власність для сільськогосподарських потреб. Однак новоспечений «господар», зареєструвавши право власності на землю, відразу продав земельну ділянку, де розташовані корисні копалини загальнодержавного значення – бурштин, за 32 тис грн жителю Києва. Рішенням Ємільчинського районного суду ще у 2017 році визнано недійним наказ Головного управління Держгеокадастру в області про передачу у власність жителю м. Житомира 2 га землі для сільськогосподарських потреб», - інформує прокуратура.

Наголошується, що право власності на земельну ділянку набуто на підставі незаконного наказу Головного управління Держгеокадастру в області, тому судом скасовано свідоцтво про право власності та витребувано землю на користь держави.

Як повідомляв Житомир.info, в травні минулого року на околиці села Барашів Ємільчинського району поліцейські помітили два екскаватори, керманичі яких розривали ковшами ґрунт з метою незаконного видобування бурштину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин прокуратура суд Ємільчинський район  
Матеріали по темі