Влада

Заступник мера розповів, чи може житомирський полігон побутових відходів ще приймати сміття

10 March 2018, 10:13

У Житомирі можна почути безліч думок щодо функціонування полігону побутових відходів: одні кажуть, що він вже не може приймати сміття, інші ж, навпаки – прослужить ще багато років.

Яка наразі ситуація з житомирським полігоном, ми вирішили поцікавитися у заступника мера Житомира Сергія Кондратюка в прямому ефірі програми «Тема дня».

«Наш полігон працює з 1957 року. І займає він більше 20 гектарів. Ще є можливість вивозити на нього сміття. Ми сьогодні його намагаємося утримувати так, аби не було екологічної катастрофи. Сьогодні будується і дамба, виділяється (кошти, - уточ.) з міського бюджету на відвід фільтрату. Пам’ятаєте, декілька років тому був заключений контракт з фірмою, яка відбирає біогаз з полігону. Останні декілька років ми навіть не чули, що наш полігон горів, тобто робота проводиться. Ми повинні також розуміти – скільки наш полігон може «витерпіти»?! Якщо ми будемо возити так, як возимо сьогодні, то за 10 років його однозначно не можна буде використовувати. Сьогодні в Європі вивозиться максимум 30 % сміття, у нас – 90%, а якщо ми говоримо про Швецію –0,8%», - розповідає заступник мера Житомира.

«Щодо сортувальних ліній, вони потрібні на полігоні, і потрібні давно. У 2015 році був заключений договір з фірмою, яка поставила сортувальну лінію, і вона працювала десь з півроку. Нажаль, але зараз вона не працює. Сама головна проблема, на мою думку, чому вона не працює – це, напевно, не ідеальність тієї лінії, яка є. Адже ті пластикові пакети, які є, вони забивали ту лінію, і це не дало можливість їй працювати. Ми можемо про що завгодно говорити, але проблема з пакетами – це колосальна проблема, яка є в Україні. Не даремно з’явився один із законопроектів, який буде вирішувати питання утилізації пакетів. Я сподіваюся, що вони все ж вийдуть з ужитку», - сказав Сергій Кондратюк.

Повністю ефір програми «Тема дня» на Житомир.info дивіться тут

Нагадаємо, заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк наголосив на тому, що містяни не зобов’язані сортувати сміття.

Як повідомляв Житомир.info, наші журналісти поцікавилися у житомирян, чи готові вони сортувати побутові відходи, та що думають про введені законом штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кондратюк полігон сміття Тема дня  
Матеріали по темі